Bu ateş söner mi?

Bazı zincir marketlerdeki fiyatlar dudak uçuklatmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tarım Kredi Market” hamlesinin fahiş fiyatların önüne geçip geçemeyeceği merak ediliyor
Bu ateş söner mi?

ETİKETLER ALEV ALDI

Enflasyon eylülde yüzde 1,25 artarken yıllık bazda yüzde 19,58 oldu. Marketlerdeki enflasyon ise yüzde 100’lerde. Özellikle bazı zincir marketlerin etiket fiyatları adeta alev alev yanıyor. Konya’da da hızla çoğalan bu marketler şehirdeki pahalılığı tetikleyicisi olurken akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 büyük market zincirine yönelik sarf ettiği “Piyasayı alt üst ediyorlar” sözü geliyor.

ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

Gıdada ve temel tüketim maddelerindeki pahalılık nedeniyle alışveriş yapmakta zorlanan dahası marketin yolunu bile unutan vatandaşlar, özellikle mutfaktaki yangının bir an önce söndürülmesini istiyor. Pazar ve marketlerdeki yüksek fiyatlar alım gücünü düşürmeye devem ederken uzmanlar dar gelirli ailelerin sağlıksız ve dengesiz beslenme yapmak durumunda kaldığını ifade ediyor.

MARKET HAMLESİ

Bir süredir fahiş fiyatlarla mücadele eden ve oluşacak mağduriyetleri gidermeye çalışan hükümetin son hamlesi ise Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin sayısını artırarak fiyat istikrarı sağlamak olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşların kesesine uygun bir market olarak gösterdiği Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin sayısı yurt genelinde hızla çoğaltılacak.

ÇÖZÜM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin gayreti içerisinde olacağız. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerimiz çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun" dediği bu market zincirinin artan fiyatların önüne set çekip çekemeyeceği merakla bekleniyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.