Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Sorun Yok’ dedi, Konya’da 1300 öğrenci belediye başvurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt bulamayan öğrencilerin Türkiye'nin dört bir yanında sürdürdükleri eylemlere tepki göstererek, ‘yalan söylüyorsunuz’ demişti. Öğrencilerin yut sorununu doğrulayan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay ise yurt sorunu yaşayan bin 300 öğrencinin kendilerine başvurduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Sorun Yok’ dedi, Konya’da 1300 öğrenci belediye başvurdu

Yurt ve ev kiralarındaki pahalılık nedeniyle barınamayan ve okullarını bırakmak zorunda kalan onlarca genç Türkiye’nin birçok yerinde “Barınamıyoruz” eylemi başlatmıştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, sokakta kaldıklarını söyleyen öğrencilerin yalan söylediğini ifade ederek, “Yurt kapasitesini tırmandıran bir iktidarız, hiç ilgisi alakası olmayan kişileri banklara yatırarak kampanyalar sürdürüyorlar. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan” demişti.

“YURT BAŞVURUSUNDA BULUNAN ÖĞRENCİ SAYISI ÇOK AZ”

Yaşanan gelişmelerin ardından AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise öğrencilerin barınma sorunu için AKP’li belediyelerin seferberlik başlattığını duyurmuştu. Özhaseki yaptığı açıklamada ise “Muhalefet üzülecek ama belediyelerimize kalacak yer başvurusunda bulunan öğrencilerimiz çok az. Müracaat edenler de misafirhanelere, otellere çoktan yerleştirildi bile” ifadelerini kullanmıştı.

“BİN 300 ÖĞRENCİ BAVURDU”

AK Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise düzenlediği basın toplantısında öğrencilerin barınma sorununu kabul etti. 3 devlet üniversitesi bulunan Konya’da belediyeye barınma sorunu yaşayan bin 300 öğrencinin başvurduğunu ifade eden  Başkan Uğur İbrahim Altay şunları söyledi: “Barınma ile ilgili bize bin civarında başvuru yapıldı. Bunlardan 750’sini yerleştirdik. Bu yıl Konya’da 20 bin yeni kayıt var. Konya’nın yurt kapasitesi ise 35 bin. Necmettin Erbakan Üniversitesi’ndeki yurtlar da bu hafta açılmış olacak. Biz burada büyük bir krizle karşı karşıya değiliz. Krizin kaynağı 2 yıldır devam eden pandemi nedeniyle öğrenci gelmemesinden dolayı evlerin bir kısmının öğrenciden ziyade başkasına kiraya verilmesi. Tüm bunların yanında Konya’daki öğrenci yurtlarının standardı çok yüksek. Biz özellikle yedekte kalıp, 20 gün sonra KYK’ya yerleşecek öğrencilerle ilgili bir hizmet sunuyoruz. Şu an buna da 1300 civarı başvuru var.750’sini yerleştirdik. Şu an Konya’da dışarıda kalan bir öğrencimiz bulunmuyor”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.