Davutoğlu, “Dedikoduyu bırakın çiftçiyle ilgilenin”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konyalı milletvekillerine seslendi; “Konya milletvekilleri, sağda solda bizim dedikodumuzu yapacağınıza çiftçiyle ilgilenenin. Başka yerlerde her türlü yatırımı yapıyorsunuz. Konya ovası su bekliyor, Göksu nehri akacak yer bekliyor” dedi.
Davutoğlu, “Dedikoduyu bırakın çiftçiyle ilgilenin”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Konya merkezli gerçekleştirdiği il başkanları toplantısı sonrası basın mensupları ile bir araya geldi. Türk siyasetinin son 2 aydır oldukça karmaşık olduğuna vurgu yapan Davutoğlu iktidarın mevcut durumu görmezlikten geldiğine dikkat çekti. “Cumhurbaşkanı 20 yıl sonra şeffaflık çağrısında bulundu” diyen Davutoğlu, “Konyalılar olarak sizlere soruyorum. 5 sene önce sizlerin içerisinden çıkmış başbakan şeffaflık, siyasi ahlak dediği için başbakanlık makamından darbe ile indirilmek zorunda kaldı.  O günlerde dahi devletimi ve inandığım değerleri düşünerek çaba sarf ettim. Onu bile şimdi istismar ediyorlar. Aradan 5 yıl geçmiş şeffaflıktan bahsediyor. Bugün yine çağrı yapıyorum. Sezgin Baran Korkmaz meselesi uluslararası boyuta dönüşebilecek bir meseledir. Cumhurbaşkanı eğer kendi itibarını, ülkenin itibarın, milletin onurunu düşünüyorsa derhal bu şahısla ilgili hukuki süreci başlatmalıdır. Bu şahsı Türkiye’de yargılamalıdırlar.  Bunu şahsın Amerika’ya gitmesi durumunda Türkiye, otomatik olarak üzerinden kara para aklanan bir ülke statüsüne düşer” dedi.


“SESİNİZİ YÜKSELTİN”
Devletin itibarının tehdit altında olduğunu belirten Davutoğlu, “Vatandaşlarımız açlık sınırında yaşıyor. Dünyanın en ucuz ülkesi haline geldik. Çok ürettiğimiz için değil, insanlarımız az maaş aldığı için. Milyar dolarlarla yaşayan bir üst sınıf bir de Türk lirasıyla yaşayan yüz binler. Türkiye 2’ye bölündü. Bunun son dönemde en can yakan kesimi çiftçilerimiz. Konya toprağı isyan ediyor, suyla buluşmak istiyor. Ama bizim dönemimizde hız kazanmış 2 büyük proje atıl bir şekilde duruyor. Vahim bir tablo var. Bütün Konyalılara sesleniyorum, sesinizi yükseltin. Konya iktidara verdiği değerin hesabını sormalı. Konya toprağı susuzluktan çatlıyor. Kimsenin Konya’yı cezalandırmaya hakkı yok. 


“KONYALILAR UYANIN”
Konya milletvekillerine seslenen Davutoğlu dedikoduyu bırakın çağrısı yaptı. Davutoğlu sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi; “Konya milletvekilleri, sağda solda bizim dedikodumuzu yapacağınıza çiftçiyle ilgilenenin. Başka yerlerde her türlü yatırımı yapıyorsunuz. Konya ovası su bekliyor, Göksu nehri akacak yer bekliyor. İktidar da Kanal İstanbul’la uğraşıyor. İstanbul’u katledecek bir projeye milyar dolarlar dökecekler. Çünkü orada yandaş müttehitlerin ceplerine para girecek.. Konyalılar uyanın! Çiftçi susuzluktan yanacak ama sizin göreviz müttehitlerin cebini doldurmak. Asli göreviniz bu değil çiftçilerin suyunu getirmek.”


“DEVLETİ MAFYAYA EMANET EDENLER BİZLERİ ONLARDAN AYRILDIĞIMIZ İÇİN SUÇLAYAMAZ” 
Çiftçilerin sorunlarına da değinen Davutoğlu, “Devleti mafyaya emanet edenler bizleri onlardan ayrıldığımız için suçlayamaz” dedi. Davutoğlu, “Türkiye’de girdi fiyatı neden artıyor? Bunun sorumlusu çiftçi mi? Yanlış politikalarla kaçıp giden damat bakan ortada rezerv bırakmadığı için Türk lirası değer kaybediyor” şeklinde konuştu. Çiftçi desteği ile alakalı kapsamlı rapor hazırladıklarına vurgu yapan Davutoğlu, destek politikalarını tamamen değiştireceklerine vurgu yaptı. “Kendisinin servetinden çok milletin hazinesini düşünen, kendi yakınlarından daha çok Türkiye’nin evlatlarını düşünen, kendi bölgesinden çok bütün ülkeyi düşünen yepyeni bir siyasi anlayışla geliyoruz” diyen Davutoğlu “Konya böyle bir  siyasi açılışın her zaman merkezi olmuştur. Şimdi de Konyalı hemşehrilerim hem bizleri özlemiler hem de böyle siyasi değişime hazırlar. Provokasyonlar elbette ki olacak ama bunları da gülümseyerek geçireceğiz çünkü biz temiz siyaset diyoruz” dedi. 
Ayşegül Ertul Mıhoğlugil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.