Deprem Bilançosu!

Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem: 10 kenti vurdu
Deprem Bilançosu!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. En büyüğü 6.6 olmak üzere 66 artçı deprem meydan geldi. 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralı olarak belirlendi.

dep.jpg

Malatya’daki 41 daireden oluşan Trend Garden Residence’nin yıkıldığı ve enkaz altında da kurtarılmayı bekleyen yaklaşık 60 kişinin olduğu vurgulandı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık merkezinde meydana gelen 7,4'lük deprem sonrası tarihi Gaziantep Kalesi yıkıldı.

depp.jpg

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük deprem Suriye'yi de vurdu. En az 100 kişi hayatını kaybetti. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ilk belirlemelere göre en az 100 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı.

'Deprem Kahini'nin 3 gün önce yaptığı paylaşım gündem oldu. Dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat tarihinde yaptığı paylaşım, Kahramanmaraş depremi sonrası sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi.

deppp.jpg

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve gece saatlerinde meydana gelen depremi Prof. Dr. Ahmet Övün Ercan değerlendirdi. Bu depremin yüzyıllardır beklendiğini belirten Prof. Dr. Ercan, "7.4'lük deprem yaklaşık 130 atom bombası gücünde" dedi.

depppp.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.