Dolandırıcılık her kulvara yayılıyor! Binlerce kişinin canı yanıyor
Sosyal medya platformlarında ve çeşitli dijital mecralarda vatandaşların ilgisini çekecek şekilde içerikler ve başlıklar kullanarak casus yazılım programlar aracılığıyla dolandırıcılık yapan kalpazanlar, yeni yöntemleri ile şaşkına çevirmeye devam ediyor. Zincir marketlerin ve büyük GSM şirketlerinin isimlerini öne sürerek mesajlar atan ve ardından gönderdiği casus yazılım ile şifreleri ele geçen dolandırıcılar, vatandaşların kabusu olmaya devam ediyor.
KAPORA DOLANDIRICILIĞI BAŞLADI
Tüm mecralarda baş gösteren dolandırıcılar sosyal medyanın market bölümlerini de ele geçirdi. Gerek ev aletleri gerek araba parçaları adı altında dolandırıcılık yapan kalpazanlar vatandaşların umudunu söndürmeye devam ediyor. İhtiyaç olan parçaları ve ev aletlerini sipariş eden vatandaşlar, dolandırıcılara belirli miktarda kapora atarak ürünleri kendilerine ayırttırıyor. Kaporayı alan dolandırıcılar, vatandaşları her taraftan engelleyerek yeni kurbanlar için pusuda bekliyorlar.
GENELDE KADIN İSİMLERİ KULLANIYORLAR
Sosyal medyada kadın kimliğinin arkasına saklanarak dolandırıcılık yapan kalpazanlar, vatandaşlar için her türlü imkanı sağlıyorlar. Aslında kadın kimliğinin ve herhangi başka bir kişinin profili arkasına saklanan kalpazanlar, vatandaşlardan binlerce lira para gasp ediyor.
BU AVLARA DÜŞMEYİN!
Emniyet Müdürlüğü'nün zaman zaman vatandaşlara bilgilendirme mesajları attığı bu zamanlarda vakalar dur durak bilmiyor. Genelde telefon dolandırıcılığı ile ilgili mesajlara yer veren Emniyet Müdürlüğü ekipleri sosyal medya içinde zaman zaman kullanıcıları uyarıyor. Konu ile ilgili konuşan sosyal medya uzmanları ise, "Yakın arkadaşlardan gelen mesajları ince eleyin sık dokuyun. Çünkü o da başka bir arkadaşı tarafından dolandırılarak hesabı ele geçirilmiştir. Genelde hesabı ele geçiren kalpazanların ilk yaptığı işlem fatura üzerinden bol bol alışveriş yapmak. Siz de bu durumlara düşmemek için gelen mesajlarda "Hediye çeki" ve "İndirim kodu" gibi içeriklerin altındaki linklere tıklamayın. Telefon numaranızı isteyen ve karşılığında gelen kodu söylemenizi isteyen yakın arkadaşlarınıza inanmayın. Bu dolandırıcılık sayesinde kalpazanlar, faturalı bir GSM sayesinde 250 ila 1200 lira arasında paranızı gasp ediyorlar. Bu durumlara düşmeyin. Hem sosyal medya hesabınızdan hem de paranızdan olursunuz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.