Dr. Vefa Tanır vefat etti

Konya Ilgınlı, Siyaset ve devlet adamı, Bakan, Milletvekili, Tıp Doktoru Vefa Tanır vefat etti.
Dr. Vefa Tanır vefat etti

Çok partili döneme geçtiğimiz 1950’yılından bu yana tam 6 dönem Konya Milletvekilliği yapma rekorunu elinde bulunduran ve şehrin önemli değerlerinden Dr. Vefa Tanır, vefat etti.

Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, Orman Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı yanı sıra Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in başdanışmanlığını yapmıştı. Vefa Tanır'ın cenazesi isteği üzerine Ilgın’da defnedilecek.

Cenaze 13 Mart 2023 Pazartesi Günü Saat:10.30 da Meclisteki Törenin Ardından
13 Mart 2023 Pazartesi Günü İkindi Namazına Müteakip Pir Hüseyin Bey (Çukur) Camiinden Ulu Mezarlığı Defnedilecek.

DR. VEFA TANIR KİMDİR?

Tıp Doktoru, Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı, Siyasetçi, XII., XIII., XIV., XV., XVIII. ve XIX. Dönem Konya Milletvekili - 36. ve 39. Hükümet Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı, 38. Hükümet Bayındırlık Bakanı, 49. Hükümet Orman Bakanı, 51. ve 52. Hükümet Millî Savunma Bakanı. 1927 yılında Konya Ilgın’da doğdu. Baba adı İsmail Hakkı, anne adı Nazike. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. İhtisasını tamamlayarak Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı oldu.

Dr. Vefa Tanır, milletvekili ve bakan olmadan önce Başbakanlık Yüksek Müşaviri olarak görev yaptı. Serbest Doktor olarak çalıştı. CHP’den ayrıldıktan sonra Güven Partisi ve Doğru Yol Partisi kurucuları arasında yer aldı.

Dr. Vefa Tanır, XII. ve XIII. dönemlerde CHP’den; XIV., XV., XVIII. ve XIX. Dönemlerde DYP’den Konya Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. XII. Dönem Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi, TBMM Başkanvekili, – 36. ve 39. Hükümet Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı, 38. Hükümet Bayındırlık Bakanı, 49. Hükümet Orman Bakanı, 51. ve 52. Hükümet Millî Savunma Bakanı oldu. yrıca 1996-2000 yıllarında Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevinde bulundu. Evli, 2 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.