Düğüm çözülüyor

​​​​​​​Aşı kapasitesinin günlük 1,5 milyon doza yükseltilmesi ve illerdeki vak sayılarındaki hızlı düşüş  son yasakların ve maske zorunluluğunun kaldırılması beklentisini arttırdı. Tüm gözler bugünkü kabine toplantısına çevrildi
Düğüm çözülüyor

MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Tüm Türkiye gözünü bugünkü kabine toplantısına çevirdi. Kademeli normalleşme kapsamında temmuz ayına ilişkin yeni aşama kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takriben saat 19.30’da yapılacak Millete Sesleniş konuşmasında açıklanacak. Kamuoyundaki yaygın beklenti; sokak kısıtlamasının tamamen ve maske zorunluluğunun en azından açık havada kaldırılması yönünde.

SOKAK KISITLAMASI SÜRECEK Mİ?

Aşılamada rekor üstüne rekor kıran ve günlük aşı kapasitesini 1,5 milyon dozun üzerine çıkaran Türkiye’de  il bazındaki vaka sayıları da oldukça düştü. Temmuz ayında geçerli olacak uygulama çerçevesinde akşam sokağa çıkma yasaklarının saat 22.00’dan 24.00’a çekilmesi ve pazar günü uygulanan kısıtlamanın kaldırılması bekleniyor.

TURİZM VE DESTEKLER GÖRÜŞÜLECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sunum yapması beklenen toplantıda, turizm sektörüne verilen KDV desteğinin uzatılması konusunun gündeme gelmesi öngörülüyor. Salgın sonrasında çalışanlara ve iş yerlerine verilen desteklerin toplantı gündeminde olacağı tahmin ediliyor. Toplantıda, güvenlik ve dış politikaya ilişkin konular da görüşülecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.