Elinizi çabuk tutun!

Gayrimenkul fiyatları gün geçtikçe daha da artıyor
Elinizi çabuk tutun!

İnşaat maliyetlerindeki büyük artışların konut ve dükkan fiyatlarına yansıtılmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, “Gayrimenkul alacaklar acele etsin, fiyatlar her geçen gün daha da yükseliyor” uyarısında bulunuyor

"EN GÜVENLİ YATIRIM ARACI"

Kripto para piyasalarında yaşanan sert gerilemeler sonrasında güvenilir yatırımın öneminin anlaşıldığına dikkat çeken gayrimenkul sektörü temsilcileri, “Gayrimenkul gerek barınma, gerekse de gelir ve yatırım için öncelikli bir yatırım aracıdır” vurgusuyla yastık altındaki birikimlerin konut ve arsa alımlarıyla değerlendirilmesini öneriyor.

SATIŞ HAREKETLİLİĞİ SÜRÜYOR

Yüksek faiz oranına rağmen satışta hareketliliğin sürdüğünü, yastık altında bekleyen dolar ve altın birikimlerinin konut alımına gittiği değerlendirmesinde bulunan  emlakçılar, “Aşılamanın ilerlemesiyle konut satışlarındaki artışın önümüzdeki aylarda hız kazanacağını söyleyebiliriz, bekleyen talebin satışa dönmesi için faiz indirimine yönelik atılacak adımlarla bu süreç daha da hızlanabilir” ifadelerini kullandı.

FİYAT ARTIŞI ARTIK KAÇINILMAZ

Konut almayı planlayanlara ellerini çabuk tutma uyarısı da  yapan sektör temsilcileri, “Başta demir ve çimento olmak üzere tüm inşaat malzemelerine büyük zamlar geldi. Bazı kalemlerde yüzde 145’e varan zamlar söz konusu. İnşaat maliyetlerindeki artış fiyatlara da yansıyacak. Bu fiyat artışları kaçınılmazdır. Bunun için gayrimenkul yatırımı yapacaklar hiç vakit kaybetmesin” çağrısında bulunuyor.

BELEDİYELER ARSA ÜRETMELİ

Piyasayı değerlendiren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay da “Pandemiden dolayı bahçeli evlere yönelik artış oluştu. Villa grubu, güvenlikli siteler ve bahçesi olan yerlere vatandaşların talepleri daha çok arttı. Fiyat artışlarının sebebi ise inşat girdi maliyetlerini yüksek olmasıdır. Demir, çimento, işçilik, tesisat malzemelerinin maliyetlerinin artması da bina maliyetlerini artırdı. Bundan dolayı fiyatlarda yükselme söz konusu oldu. Belediyelerimizin arsa üretmesi lazım. Bu sayede arsa maliyeti aşağıya çekilebilir. Artışın bir diğer etkeni de kredi faizlerinin yüksek olması.  Bu durum bizlere ciddi anlamda sıkıntı veriyor” dedi.

Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.