EYT’liler seçim yatırımı olmasın

EYT Federasyonu Başkanı Özüpak, “Sayıları 5 milyonu bulan EYT’liler olarak seçim yatırımı yapılmaktan yorulduk. Alın terimizin karşılığı olan hakkımızı istiyoruz” derken fazla çalışanı cezalandıran sistemin de acilen değişmesi gerektiğini savundu
EYT’liler seçim yatırımı olmasın

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yeni yasama yılında bekledikleri yasanın çıkmasını arzu ediyor. BBN Türk’te deneyimli gazeteci Gökhan Kayış’ın sunduğu Gün Işığı programına katılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT’lilerin seçim yatırımı olmak istemediğine dikkat çekerek, “Tüm Türkiye olarak mücadele veriyoruz. Her evde EYT’li var.  45-50 yaş aralığındaki herkes süreçte mağduriyet yaşamakta” dedi.

BİZİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR

“Süreçte bizi görüp de görmeyen, duyup da duymayan bir hükümet bir Cumhur İttifakı var” diyen Özüpak, “Sosyal medyadan, CİMER’den ve son olarak 5 milyon imza kampanyası ile sorunumuzu dile getirsek de tabandaki sorunun tavana iletilmediğine şahit oluyoruz. Ortada kaynayan bir kazan var ancak milletvekilleri de dahil kimse sorumluluk almak istemiyor” diye konuştu. EYT’liler için yeni bir hazırlık olup olmadığına ilişkin de konuşan Özüpak, “Seçim arefesinde EYT raftan inmiyor. Yazılı ve görsel basında, sosyal medyada konu fazlasıyla işleniyor. 2023’teki seçimler için de çalışmalar başladı ancak bunun içerisinde EYT olduğuna yönelik bilgi yok. Biz seçim yatırımı olmaktan yorulduk. Ağzımıza çalınacak bir parmak bal sabrımızı zorlamaktan öte geçmez” dedi.

1500 TL AYLIK BAĞLANACAK

EYT’lilerin diğer sıkıntısının da bağlanacak aylık olduğunu ifade eden Özüpak şöyle konuştu: “Aylık bağlanma oranları da büyük bir sorun olarak önümüzde duruyor. 30 yıl hizmet veriyorsunuz ancak 1500 TL ya da altında bir aylık bağlanıyor. Fazla çalışanı cezalandıran bir sistem söz konusu. Alın terimizin karşılığı bu değildir. Türkiye şartlarında bu para ile geçim mümkün değildir.”

Sayıları 5 milyon civarında olan EYT’lilerin mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğine de dikkat çeken Özüpak, “Bu yasa ya çıkacak ya çıkacak. Bu hak bizim hakkımız, bizim alın terimizin karşılığının hakkı. Herkes hakkına sahip çıkmalı ki bu sistem düzelsin. Mücadelemiz hakkımızı alana kadar devam edecek. Biz tek dikiş bile yapamazken çift dikiş yapacaklar yaftasını kabul etmiyoruz. Ayrıca geçimimizi sağlayabileceğimiz, insan onuruna yakışan bir emeklilik maaşı beklentimiz var” şeklinde konuştu. (Tarkan Kaleli)

Tarkan Kaleli / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.