Fidanlar nerede?

​​​​​​​80 milyon fidan projesi unutuldu mu?
Fidanlar nerede?

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü arasında 2014 yılında imzalanan projeye göre 2023’e kadar Konya’ya 80 milyon yeni fidan dikilecekti. Ancak bu projede çok fazla yol alınamadı dahası proje çoktan unutuldu!

GELECEĞE NEFES

Türkiye  “Geleceğe Nefes” olabilmek adına 11 Kasım’daki Milli Ağaçlandırma Günü’ne hazırlanırken, ülkenin ağaç fakiri bölgelerinden Konya Ovası da bu kampanyadan nasibini alacak. Doğaseverler, yerel kampanyalarla dikilecek ağaç sayısının çoğaltılmasını talep ederken, giderek artan çölleşmeye karşı toprakla buluşacak her ağaç bir cankurtaran olacak.

YEŞİL İÇİNDE KONYA!

Konya’da hızla artan yapılaşma ile özellikle kent merkezi yoğun betonlaşmadan dolayı gri bir tabloya döndü. “Yeşil Konya” ve “Yeşil İçinde Konya” gibi sloganlar da hızla unutulmaya başladı. 2014 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü arasında yapılan proje ile Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Konya’ya 80 milyon yeni fidan dikimini tamamlanacaktı.

PROJE UNUTULDU MU?

Ancak bu projede hedeflenen rakamlara ulaşılamadı. Projenin mimarı eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek görevi bıraktığı Nisan 2018’de bu proje kapsamında 25 milyon fidanın toprakla buluştuğunu açıklamıştı. Sonraki süreçte ise pandeminin etkisiyle proje unutuldu. Bu projenin tekrar gündeme gelmesi ve ağaçlandırma seferberliği Konya’nın geleceğine nefes olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.