Fiyatlar netleşiyor

​​​​​​​Kurban Bayramı için geri sayım başlarken, kurbanlık piyasasının oluşumunda vekalet yoluyla kurban kesen dernek, vakıf ve kuruluşlar belirleyici rol oynuyor
Fiyatlar netleşiyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık telaşesi de başladı. Vatandaşlar bir taraftan fiyat araştırması yapıyor diğer yandan da uygun kurbanlık arayışını sürdürüyor. Serbest piyasada fiyatlar henüz netleşmedi. Bakanlık tavsiyesi üzerine TZOB ve Kırmızı Et Üreticileri Birlikleri tarafından önümüzdeki günlerde fiyatlar açıklanacak.

KESİN FİYATLAR BELLİ DEĞİL

Konya’da büyükbaş hayvan üreticileri halen erkek danayı 28-30, düveyi ise canlı ağırlık 27 TL’den fiyatlandırıyor. Kesin rakamlar ise üretici birliklerinin açıklayacağı tabloya göre belirlenecek.  Geçen yıl erkek dananın canlı kg fiyatı 25 TL, düvenin 23-24 TL, ineğin fiyatı ise 21 TL olarak işlem görmüştü. BİU sene canlı kilogram fiyatları yaklaşık 5 TL artacak.

2020’YE GÖRE 200 TL ARTTI

Hayırseverlerin bağışlayacağı kurbanları dünyanın dört bir yanındaki yoksullara dağıtacak olan yardım kuruluşları kurban bedellerini belirledi. Geçen yıla göre fiyatlarda ortalama 200 TL’lik artış gözlemleniyor. Kimi kuruluşlar tek fiyat uygulaması yaparken bazıları ise bölgesel fiyatlarla hayırseverlerin taleplerini yerine getiriyor.

İŞTE AÇIKLANAN FİYATLAR

Şu ana kadar fiyat açıklaması yapan kuruluşlardan Türk Kızılayı 2021 yılı kurbanlık bedelini bin 50 TL olarak açıkladı. Diyanet Vakfı da yine aynı rakamdan bağış kabulünü sürdürüyor. Cansuyu Derneği 800 TL ile 2900 TL arasında değişen seçenekler sunarken, Dosteli Derneği yurt dışı 900, yurt içi fiyatlarını ise 1350 TL olarak duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.