Gelecek enerjide

Araştırma altyapısı, bilimsel ve teknolojik kabiliyetleriyle Türkiye'nin yeni döneme ve on yıllara yatırım yapması  gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Muzaffer Şeker enerji hamlelerinin çok önemli olduğunu vurguladı
Gelecek enerjide

TÜBA’DAN BİLİMSEL RAPOR

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Enerji Çalışma Grubunun hazırladığı Doğal Gaz Çalıştayı Raporu'nun yayımlandığını bildirdi. Şeker, bilimsel ve teknolojik olarak farklı boyutlara geçişe imkan sağlayacak yerli ve milli bir doğal gaz sektörü oluşturmanın Türkiye'nin  bağımsızlığı açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

ŞEKER: KEŞİFLER ÖNEMLİ

Denizlerde keşfedilen rezervin ülkeye önemli katkılar sağlayacağının altını çizen Şeker, “Ülkemizin münhasır ekonomik bölgesinde sondaj yapan Oruç Reis, Fatih, Yavuz ve Kanuni gemileri tarafından keşfedilen rezervin Türkiye'nin her alanda açılımına, girişimine, iyileşmesine ve büyümesine katkı sağlayacak bir potansiyelde olmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Gelecek enerjide

PLANLAMA İYİ YAPILMALI

“Doğal gaz keşfinin önümüzdeki dönemde ülkemize daha fazla fayda ve verimlilik sağlaması için, enerji boyutundan toplumsal refaha, Ar-Ge'den inovasyon ve teknoloji geliştirmeye dek bütün safhalarının bugünden planlanması gerekiyor." Şeker, enerjinin Türkiye'nin en büyük ithalat kalemlerinden biri olduğunu, bu nedenle ülkenin refahı ve bütçe açısından önem taşıdığını bildirdi.

REFAHA KATKI SAĞLAYACAK

Alternatif enerji kaynakları oluşturularak sürdürülebilir enerji temininin yanı sıra enerji maliyetlerin düşürülerek bu alanda arz güvenliğinin sağlandığına işaret eden Şeker, "Bu politikalar, üretim sektöründe ülkemizi dünya piyasalarında daha rekabetçi bir konuma getirmenin yanında ülkemizin istihdam ve refahına da katkı sağlayacak bir gelişme stratejisi olarak değerlendirilmeli"  dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.