Güzide Çipan'dan yeni anayasa açıklaması

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Güzide Çipan'dan yeni anayasa açıklaması
Güzide Çipan'dan yeni anayasa açıklaması

Allah’ın lütfu, kardeşlik ruhu ve vatan sevgisiyle varlık bulmuş  Türk Milleti’nin, devlet-millet uyumunun kökleşmesini yegâne öncelik alan; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, yüz yıl önce kuruluş felsefesinde var olan “Milli birliği sağlama” misyonunu daha da güçlendirecek “100 maddelik yeni anayasa önerimizin hazırlık aşaması tamamlanmıştır.

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey, 4 Mayıs 2021 tarihinde basın açıklaması yaparak, 18 Mart 2021 günü gerçekleşen 13. Olağan Büyük Kurultayımızda, milletimize söz verdiğimiz stratejik hedeflerimizden birisi olan “Yeni Anayasa” çalışmamızın ön taslağının tamamlandığı müjdesini milletimize vermiştir.

Böylece partimiz, milletimizin huzuruna sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna müzahir yeni bir anayasa çalışmasıyla çıkmıştır.

Partimiz, her dönemde, Milletimizin, Devletimizin, Vatanımızın varlığı ve birliği için “Yol Açıcı” olmuştur. Anayasalar, devlet ile millet arasındaki karşılıklı sorumlulukları esas alır. Bunun yanında milli ve manevi değerler ufkunda devletin geleceğini ve gelecek planlarını kapsar. Anayasalar değişmez değiştirilemez değildir. 1982 yılında dönemin sıkıyönetim şartlarında yazılmış olan, sonrasında ise defaten ekleme ve çıkarmalarla ana amacını yitirmiş ve konu bütünlüğü kalmayan 1982 anayasamızın, bizi biz eden değerlerimiz ve evrensel hukuk ülküleri doğrultusunda yeniden yazılması elzem olmuştur.

Milliyetçi hareket Partisinin dayanağı her zaman, milletimiz, milletimizin tarihi, kültürü, inanç değerleri olmuştur. Partimiz, bu dayanağın dışındaki hiçbir güç merkezinden etkilenmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliğini tesis edecek bir yeni anayasa çalışması ortaya koymuştur.

Güzide Çipan'dan yeni anayasa açıklaması

Devletimizi hiçbir zan altında bırakmayacak, demokrasimizi güçlendirecek, milletimizin devletimizle uyumunu kökleştirecek, insan hakları ile temel hak ve hürriyetleri sınıflandırmadan en geniş şekliyle güvenceye kavuşturacak  “YENİ ANAYASA” ön çalışmamız, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakının ana paydaşı olan Ak Parti ile paylaşılacaktır. Ardından yapılacak müzakerelerden sonra diğer partilere de “Yeni Anayasa” önerimiz sunulabilecektir. Ayrıca Yeni Anayasa Önerimiz şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunun bilgisine de sunulacaktır.

Yeni Anayasa önerimiz, Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılına yaraşır 100 madde ve 4 kısımdan oluşmaktadır. Önemli özelliklerinden biriside dil bütünlüğünü tesis etme ilkesiyle yazılmış olmasıdır.

Liderimizin ve partimizin irade, öngörü ve kararlılığı ile hazırlanan; Türk Milletinin gücünü ortaya koyan, Türk Tipi Başkanlık sisteminin kökleşmesini tesis edecek “ Yeni Anayasa” çalışmamızın milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.


Güzide Çipan
MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.