Hastalık belirtisi gösteren 11 aslanın Kovid-19 testi pozitif çıktı

İki aslanın virüs testinin pozitif çıkmasının ardından salgın haftalar sonra ortaya çıktı.
Hastalık belirtisi gösteren 11 aslanın Kovid-19 testi pozitif çıktı

Denver Hayvanat Bahçesi'ndeki bakıcıların öksürüp hapşırdığını tespit ettiği en az 11 Afrika aslanında Kovid-19'un delta varyantı tespit edildi. Aslanların test sonucunun pozitif çıktığı ilgili yetkililer tarafından doğrulandı. 

Hayvanat bahçesinin sahibi, aslanların hiçbirinin virüse karşı aşılanmadığını ifade etti. 

Hayvanat bahçesinin kıdemli başkan yardımcısı Brian Aucone, "Ülke genelinde hayvanat bahçelerinde Kovid-19'a yakalanan birsürü büyük kedi oldu, bunlara Yuri ve Nikita adlı iki kaplanımız da dahil" dedi. 

????Neyse ki büyük çoğunluğu tamamen iyileşti. İşin iyi tarafı, hayvanlarımızın tedavisine yardımcı olmak için yararlanabileceğimiz yerleşik bir bilgi tabanı olması. 
????Sunduğumuz bakıma bilgi sağlama amacıyla yakın zamanda büyük kedilerinde Kovid vakalarıyla başa çıkmış diğer hayvanat bahçeleriyle de temas halindeyiz. 

Hastalık belirtisi gösteren 11 aslanın Kovid-19 testi pozitif çıktı

Aslanlara sürüntü testi yapıldı ve sonuçlar ABD Tarım Bakanlığı Ulusal Veterinerlik Hizmetleri Laboratuvarları'nda da pozitif olarak teyit edildi. 

Yetkililer "Hayvan bakım uzmanları ve veterinerler bu noktada aslanların belirtilerini nispeten hafif diye tanımlıyor, onları yakından izliyor ve gerektiği şekilde bireysel olarak tedavi ediyor" açıklamalarında bulundu. 

Yetkililer, aslanların virüsü nasıl kaptığının net olmadığını belirtiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.