"Hayata saygı duruşu" tüm şehirlerde gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında öğrenciler, yaya geçitlerini kırmızıya boyadı.
"Hayata saygı duruşu" tüm şehirlerde gerçekleştirildi

Yenimahalle ilçesindeki Afşin Bey İlkokulunda düzenlenen programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenciler tarafından karşılandı.

Bakanlara, Ankara Valisi Vasip Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tümamiral Cengiz Fitoz, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da eşlik etti.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Soylu ve Özer, daha sonra trafik polisleri tarafından 4'üncü sınıf ile ana sınıfı öğrencilerine verilen trafik güvenliği dersine katıldı. Derste, çocuklara "Trafikteyim Güvendeyim" isimli trafik eğitim seti dağıtıldı.

Dersin ardından Bakanlar Soylu ve Özer, okulun bahçesindeki "Mobil Trafik Eğitim Tırı"nı ziyaret etti. Burada Soylu, Özer ve Sobacı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü arasındaki "Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü"nü imzaladı.

"178 çocuk trafik eğitim parkına ulaştık"

Bakan Soylu, geleceğe bırakılan mirasın sadece maddi şeylerden ibaret olmadığını ifade ederek, "En önemli miras, eğitimle beraber güçlü nesillerin ve çocuklarımızın gelecekte atabileceği adımları 'ağaç yaşken eğilir' misali ortaya koymaktır." dedi.

Protokol sayesinde daha da fazla çocuğa trafik eğitimlerinin ulaştırılacağını söyleyen Soylu, ülke genelindeki çocuk trafik eğitim parklarının sayısının 178'e ulaştığını ve buralarda geçen dönem 168 bin öğrenciye eğitim verildiğini belirtti.

Soylu, çocuklara verilen trafik eğitimlerinin önemine işaret ederek, "Bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar 5 milyon çocuğumuza ulaşmalıyız." dedi.

Her eğitim öğretim yılının başında okul servisi şoförlerine ve rehber personele trafik güvenliği dersleri verildiğini dile getiren Soylu, "Trafik güvenliği konusunda 2021 yılında 48 bin 896 şoföre, 12 bin 221 rehber personele, 2022'nin ilk 8 aylık döneminde ise 27 bin 578 şoföre, 6 bin 47 rehber personele eğitim verdik." bilgisini paylaştı.

3-17 yaşlarındaki çocuklara da "Trafik Dedektifleri Eğitim Projesi" kapsamında eğitim verildiğini hatırlatan Soylu, "2021 yılında 752 bin çocuğumuza verildi, 2022 yılının ilk 8 aylık döneminde ise 842 bin 970 çocuğumuza bu eğitimler verildi. Bu dönem itibarıyla bütün bu eğitimlerin tamamını inşallah okullar bitene kadar hep birlikte 5 milyon sayısına çıkaracağız." diye konuştu.

Son yıllarda yaya ölümlerinin azaldığını aktaran Soylu, eğitimler ve farkındalık projelerinin faydalarının görüldüğünü ifade etti.

Dünyada her yıl yaklaşık 1,2-1,3 milyon kişinin trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çeken Soylu, protokolün hem öğrencilerin trafik eğitimine hem de trafik kazalarının azaltılmasına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Bakan Soylu, Özer ve Sobacı'ya teşekkür ederek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

"Bu proje 81 ilimizde, 922 ilçemizde hızla yayılacak"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise İçişleri Bakanlığı ile okulların hem içi hem de çevresinin güvenli olması için kapsamlı iş birliğini yıllardır sürdürdüklerini ifade etti.

Güvenlik sorunu olduğunda okulların gerçek fonksiyonlarını yerine getirebilmesinin zor olduğuna işaret eden Özer, öğrencilerin okullarda öğrenme ve kişisel gelişimlerine odaklanabilmeleri için gerekli güven ortamını sundukları için Bakan Soylu ve ekibine teşekkür etti.

Özer, bir ülkenin en kalıcı sermayesinin insan kaynağı olduğunu belirterek, bu kaynağın nitelikli ve güvenli bir ortamda yetişmesini sağlamaları halinde geleceğe umutlu bir şekilde bakılabileceğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında 2019'da imzalanan trafik güvenliğine ilişkin iş birliği protokolünün kapsamının Kovid-19 salgını nedeniyle genişletilemediğini ifade eden Özer, 39 ilde yaklaşık 25 bin öğrenciye Mobil Trafik Eğitim Tırında trafik güvenliği eğitimi verildiğini söyledi.

Özer, imzaladıkları iş birliği protokolünün temel eğitim okullarında trafik güvenliği bilincinin artırılmasına yönelik olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki bu proje 81 ilimizde, 922 ilçemizde hızla yayılacak ve 19 milyon öğrencinin olduğu eğitim sistemimizdeki zorunlu trafik güvenliği dersine ilave olarak, bu eğitimlerle çocuklarımız, gençlerimiz çok daha bilinçli şekilde insan yaşamını uzaktan davranışlarıyla pekiştirerek hayata daha pozitif bakacaklar." dedi.

yayaa-001.jpg

"TRT olarak, yapımlarımızla trafik güvenliği bilincine en yüksek faydayı sağlayacağız"

TRT Genel Müdürü Sobacı da çocukların eğitimine, gelişimine, bilinçlenmesine ve bilgilendirilmesine katkı sağlayacak tüm projelere TRT'nin ekranlarının, dijital oyunlarının, platformlarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Okul öncesi dönemden başlayarak çocuklar nezdinde trafik güvenliği bilincini geliştirmeye yönelik bu projenin gelecek açısından önemli olduğunu kaydeden Sobacı, çocukların güçlü yayın ve uygulama içeriği sayesinde öğrendiklerini çok daha hızlı hayata geçirebildiklerini belirtti.

Sobacı, "TRT olarak, içeriğimizle yapımlarımızla yayınlarımızla çizgi filmlerimizle trafik güvenliği bilincinin ve kurallarının bir kültür olarak öğrencilerimizde yerleşik bir davranış kalıbına dönüşmesi sürecine en yüksek faydayı sağlayacağımızı buradan beyan etmek istiyorum." dedi.

Yaya geçidi kırmızıya boyandı

Protokolün imzalanmasının ardından Bakanlar Soylu ve Özer, mini araç parkurunda öğrencilerle trafik kuralları üzerine sohbet etti.

Programın sonunda, Soylu, Özer ve Sobacı, öğrencilerle okulun önündeki yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçti.

Bakanlar, yaya önceliğine dikkati çekmek için beyaz çizgilerden oluşan yaya geçidinin bir çizgisini öğrencilerle beraber kırmızıya boyadı. Öğrenciler hep bir ağızdan "Yayalar kırmızı çizgimiz" sloganını söyledi.

İstanbul

Çapa Atatürk Ortaokulu önündeki etkinliğe, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ve ilçe protokolü yer aldı.

Çocuklarla birlikte yaya geçidini kırmızıya boyayan Gözen, yoldan geçen sürücülere broşürler dağıtarak, kampanyayla ilgili bilgi verdi.

Maltepe Bağlarbaşı İlkokulu önündeki etkinliğe ise İlçe Kaymakamı Bahri Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kesikoğlu, zabıta ekipleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Tiryaki, konuşmasının ardından öğrencilerle yaya geçidinden geçerek, sürücüleri trafik kurallarına uymaya davet etti. Sürücüler de uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Kırklareli

Gazi Osmanpaşa İlkokulu önünde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için başlatılan kampanya kapsamında program düzenlendi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Vali Ekici, burada yaptığı konuşmada, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla il genelindeki yaya geçitlerinin kırmızıya boyanmaya başlandığını söyledi.

Vali Ekici, bu medeni davranışın yayılması ve kazasız yıllar dileğinde bulundu.

Burdur

Atatürk Caddesi'ndeki Gazi ve Özboyacı ilkokulları arasındaki yaya geçidinde kampanyanın hayata geçirilmesi amacıyla düzenlenen törene Vali Ali Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder katıldı.

Yaya geçidinde toplanan çocuklarla bir süre sohbet eden Arslantaş, daha sonra öğrencilerle yaya geçidinin ortasındaki şeridi kırmızıya boyadı.

Boyama işleminin ardından Vali Arslantaş, gazetecilere, birkaç yıldır kamuoyunun dikkatini çeşitli etkinliklerle trafikte yaya önceliğine çektiklerini söyledi.

Etkinlik, çocukların Türk bayraklarıyla yaya geçidinden geçişleriyle sona erdi.

Karabük

Vali Fuat Gürel, Yenişehir Mahallesi Necatibey Caddesi'nde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için gerçekleştirilen programda, öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Gürel, etkinlikte, çocukların daha güvenli ortamlarda yolları kullanması adına bir program düzenlendiğini söyledi.

Sürücüleri özellikle okul önlerinde yavaş gitmeleri konusunda uyaran Gürel, etkinliğe katılan çocuklardan, anne babalarına trafik kurallarına uymazlarsa kırmızı düdük çalmalarını istedi.

Elazığ

Elazığ'da Şehit Burhan Gaffar Ortaokulu önünde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için başlatılan kampanya kapsamında program düzenlendi.

Öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyayan Vali Ömer Toraman, burada yaptığı konuşmada, trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek amacıyla öğrencilerle etkinlik yaptıklarını söyledi.

Vali Toraman, İçişleri Bakanlığının trafik kazalarının, kazalarda ölümlerin ve yaralanmaların azaltılması, trafikte yayalara dikkati çekmek için Türkiye genelinde çalışma yürüttüğünü anlattı.

yayaaaa.jpg

Mardin

Mardin'de merkez Artuklu ilçesinde Gülser-Mahmut Tatlıdede Ortaokulu önünde düzenlenen etkinlikte, Vali Mahmut Demirtaş, öğrencilerle yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçti ve yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Demirtaş, araç sürücülerine kampanya hakkında bilgi verdi.

Siirt

Siirt'te ise Atatürk İlkokulu önünde düzenlenen programa, Türk bayraklarıyla katılan öğrenciler, trafikte yaya önceliğine dikkati çekti.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, kampanyada öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyadı, sürücülere trafik kurallarıyla ilgili broşür dağıttı.

Hacıbektaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek amacıyla il genelindeki yaya geçitlerinin kırmızıya boyanmaya başlandığını belirtti.

Sivas

Sivas'ta Süleyman Demirel Ortaokulu önünde düzenlenen programa katılan Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü, öğrencilerle yaya geçidinin önündeki alanı kırmızıya boyadı.

Vali Şimşek, Türkiye'de eş zamanlı gerçekleştirilen etkinliklerle trafik kazalarının en aza indirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Antalya

Antalya'da Kepez Rasih Kaplan Caddesi'nde Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu önündeki yaya geçidinde, Vali Ersin Yazıcı ve öğrencilerin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Yaya geçidini kırmızıya boyayarak yaya önceliğine dikkati çeken Yazıcı, başta okul önlerindeki yaya geçitleri olmak üzere ışıklı, ışıksız tüm yaya geçitlerinde önceliğin insan ve yaya olduğunu sürücülere anlatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirtti.

Muğla

Muğla'da Menteşe ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk İlkokulu önündeki yaya geçidinde düzenlenen etkinlikte, Vali Vekili Ali Yılmaz, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile öğrenciler, yaya geçidine kırmızıya boyadı.

Bodrum'da ise Kaymakam Bilgehan Bayar, ilkokul öğrencileriyle Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki Güler Mustafa Kızılağaç ilkokulu önünde yaya geçidinde durdurulan sürücülere program hakkında bilgiler verdi.

Bayar, gazetecilere, sürücülerin yaya geçitlerine yaklaştıklarında daha duyarlı davranmalarını istediklerini kaydetti.

Marmaris ilçesinde de Sabancı Lisesi önündeki geçit etkinliğe katılanlar ve öğrenciler tarafından kırmızıya boyandı.

Isparta

Isparta'da Vali Aydın Baruş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Küyük, kamu kurumu müdürleri, trafik polisleri ve öğrenciler eşliğinde etkinlik gerçekleştirildi.

Nazmiye Demirel Ortaokulu önündeki yaya geçidinde yapılan programda, önce yaya geçidini kırmızıya boyayan Vali Baruş ve öğrenciler, ellerindeki Türk bayrakları ve sloganların yazılı olduğu pankartlarla yolun karşısına geçti.

Yozgat

Milli Eğitim Vakfı İlkokulu önünde düzenlenen programda Vali Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Celal Köse ve il protokolü, öğrencilerle yaya geçidinin önündeki alanı kırmızıya boyadı.

Öğrencilere şapka, bilgilendirici eğitim seti ve düdük dağıtıldı.

Kayseri

Mehmet İlgü İlkokulu önünde trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğünce etkinlik düzenlendi.

Ellerinde "Yayalar kırmızı çizgimiz", "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyim" yazılı dövizler bulunan ilkokul öğrencileri, trafik polisleri ile birlikte caddeden geçen sürücülere kırmızı düdük hediye etti.

Polisler, sürücülere yayalara öncelik verilmesi ve yaya geçidinde durulması hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler, Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile yaya çizgilerini kırmızıya boyadı.

Kırşehir

Kırşehir'de Öğretmen Ziya Kılıçözlü İlkokulu önündeki yaya geçidi kırmızıya boyandı, Vali Hüdayar Mete Buhara ve öğrenciler, sürücülere uyarılarda bulundu, broşür dağıttı.

Vali Buhara, geçiş noktalarında yayaya öncelik tanınmasının bir kültür olarak yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Kırıkkale

Kırıkkale Şehitler Ortaokulu önünde düzenlenen etkinliğe, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, öğrencilerle yaya yolundan karşıya geçen Tekbıyıkoğlu, durdurulan araç sürücülerine uyarılarda bulunarak, broşür verdi.

Niğde

Feridun Zeren Caddesi'ndeki yaya yolunda düzenlenen etkinliğe, Vali Mustafa Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ekinlikte, Vali Koç, öğrencilerle yaya yolundan karşıya geçti, daha sonra yaya geçidi kırmızıya boyandı.

Erzurum

Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Polis Amca İlköğretim Okulu önünde yapılan uygulamada, Vali Okay Memiş, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve öğrenciler yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Etkinliğe katılan öğrencilerle sohbet eden Memiş, trafik kurallarının önemine işaret ederek öğrencilerle yoldan geçen sürücülere bu kuralların yer aldığı broşür verdi.

Ardahan

Ardahan'daki program, Kazım Karabekir Caddesi'nde 23 Şubat İlkokulu önünde yapıldı.

Programda yaya geçitlerini öğrencilerle boyayan Vali Hüseyin Öner, "Kampanyamız 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu'. Biz de bunu uygulamak ve bu farkındalığı oluşturmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

Tunceli

Tunceli'de de Vali Mehmet Ali Özkan'ın katılımıyla Atatürk Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Bulvarı'nda yaya geçidi boyama etkinliği düzenlendi.

Uygulama kapsamında kentteki ana arterler ve caddeler ile okul çevrelerindeki yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler çizildi.

Vali Özkan, trafikte yaya önceliğinin oluşturulması amacıyla sürücülerle sohbet ederek, onlara çeşitli hediyeler verdi.

yayaaaaaaa.jpg

Kars

Kars'ta da Vali ve Belediye Başkanvekili Türker Öksüz'ün katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik gerçekleştirildi.

Öksüz, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek ile sürücülere kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunarak broşür dağıttı.

Yoldaki yaya geçitlerini öğrencilerle kırmızıya boyayan Öksüz, trafikte yayalara öncelik tanınmasını istedi.

Iğdır

Iğdır'da da Vali ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Karaca, İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve öğrencilerin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Kurtuluş İlkokulu önündeki etkinlikte öğrenciler ellerindeki Türk Bayrağı ve çeşitli dövizlerle okullarının önündeki yaya geçidine yürüdü.

Etkinlikte öğrenciler ve katılımcılar yaya geçidinin ilk şeridini kırmızıya boyadı.

Ağrı

Ağrı’daki etkinlik ise Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi önünde bulunan yaya geçidinde yapıldı.

Vali Osman Varol, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ile ellerinde Türk bayrakları olan ilkokul öğrencilerine trafik kurallarıyla ilgili çeşitli broşürler dağıttı.

Etkinlikte öğrencilerle yaya geçidini boyayan Varol, yayaların trafikte önceliği olduğunu ve özellikle okul bölgelerinde sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Polis ekipleri de çocuklara düdük hediye etti.

Erzincan

Erzincan'da ise Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulu önünde yer alan yaya geçidinde etkinlik yapıldı.

Vali Mehmet Makas, etkinlikte öğrencilerle bir süre trafik kurallarına ilişkin sohbet ederek, yaya geçidini boyadı.

Etkinlikte polis ve jandarma ekipleri de öğrencilere boyama kitabı armağan etti.

Gaziantep

Gaziantep Valisi Davut Gül, Öğretmenevleri Mahallesi'ndeki Sena Büyük Konuk Ortaokulu önünde düzenlenen etkinlikte, yaya geçidindeki kırmızı çizgiyi öğrencilerle birlikte boyadı.

Vali Gül'e İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe eşlik etti.

"Hayata saygı duruşu" yazılı pankartları tutan öğrencilere etkinlik sonunda trafik konulu boyama kitapları hediye edildi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Osman Gazi Caddesi'ndeki Ziyaeddin Akbulut İlkokulu ile Şehit Hasan Hüseyin Çalışkan İlkokulu arasında düzenlenen etkinliğe, Vali Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve beraberindekiler, etkinlik kapsamında öğrencilerle el ele tutuşarak yolun karşısına geçti, yaya geçidindeki kırmızı çizgiyi öğrencilerle boyadı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta İsmail Kurtul İlkokulu önündeki Mustafa Or Caddesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte protokol üyeleri, kampanyaya dikkati çekmek için yaya geçidini kırmızıya boyadı.

"Hayata saygı duruşu" yazılı pankartları taşıyan öğrencilere etkinlik sonunda boyama kitapları hediye edildi.

Malatya

Malatya'da İnönü Caddesinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Umut Yalçın ile öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Vali Şahin, sürücülerin yaya geçidindeki duruşlarının aslında bir hayata saygı duruşu olduğunu belirtti.

Şahin, konuşmasının ardından sürücülere broşür ve şapka verdi.

Adıyaman

Adıyaman'da da Gölbaşı Caddesi'nde "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı, Başsavcı Ufuk Mustafa Süren yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Kilis

Kilis Hatice Mehmet Döğme İlkokulu önündeki Turgut Özal Caddesi üzerinde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Recep Soytürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selami Akşit, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve öğrenciler katıldı.

Vali Soytürk, kampanyaya dikkati çekmek için yaya yolundaki kırmızı alanı boyadı. Burada konuşan Soytürk, vatandaşları trafik kurallarına uymaya davet etti.

Hatice Mehmet Döğme İlkokulu öğrencileri, ellerinde Türk bayrakları ve "yayalar kırmızı çizgimiz" yazılı afişlerle yaya yolundan karşıya geçti.

Trafik kazalarının yüzde 50 azaltılması amaçlanıyor

Kampanya ile trafikte yaya önceliğine dikkati çekme, sürücü duyarlılığını artırma ve trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030'a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor. Kampanya çerçevesindeki etkinliklerle geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşturup trafikte yaya önceliğine dikkati çekilecek.

Hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere, vatandaşların yoğun olarak bulundukları alanlarda, kurumsal iletişim sayfalarında, basın ve yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.