“HDP evlatlarımızı aldı”

Diyarbakır Anneleri, dağa kaçırılan çocuklarını kurtarmak adına nöbetlerini 2 yıldır kararlı bir şekilde sürdürüyor. “HDP evlatlarımızı aldı” diyen acılı anneler BBN Haber’e konuştu
“HDP evlatlarımızı aldı”

Çocukları HDP tarafından dağa kaçırılan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi HDP İl Binası önünde kararlılıkla sürüyor. Gazetemiz muhabiri Ayşegül Ertul Mıhoğlugil, Diyarbakır Anneleri ile görüştü.  Acılı ailelerden görüş alan muhabirimiz ilk olarak Tuncay Bingöl’ün annesi Fatma Bingöl ile konuşma fırsatını yakaladı. Bingöl, “Eyleme 2019 yılında katıldım. HDP evladımı aldı. 2014 yılından bu yana evladımdan hiç bir haber alamadım. Umarım sağdır, umarım bizleri duyuyordur. Buradan devletimize sesleniyorum. HDP kapatılsın, kapatılsın ki bu evlatlar dağa çıkarılmasın, annelerin canı yanmasın. Buradan çocuğumu almadan gitmeyeceğim. Sonuna kadar direneceğim” dedi.

HDP BİR AN ÖNCE KAPATILMALI

Zübeyde Koç’un annesi Esma Koç da yaptığı açıklamada, “Evlat nöbetinde 3. yıla giriyoruz. 3 yıl değil 30 yıl geçse evladımızın hakkından vazgeçmeyeceğiz. HDP bizim çocuklarımızı aldığı gibi geri getirsin. Niye kendi çocuklarını dağa götürmüyorlar? Kendi çocukları özel okullarda okurken bizim evlat acısıyla ciğerimiz yanıyor. Biz Kürt davası istemiyoruz. Bizim devletimiz var, bayrağımız, askerimiz, yerimiz var. Biz ne PKK’yı gördük ne de seviyoruz. Bizim çocuklarımızı versinler. Kız namustur. Eğer HDP’de biraz namus varsa kızları dağa gönderemez. Çünkü HDP namussuzdur. HDP bir an önce kapatılmalıdır. Lanet olsun HDP’ye, yaşasın devletimiz” diye konuştu.

EVLATLARIMIZI ALANA KADAR BURADAYIZ

Dağa kaçırılan Fatih Demir’in annesi Sevde Demir ise, “Oğlumdan 7 yıldır hiç bir haber alamadım. Tek umudum oğlumun sağ olması. 32 kişi geldi. Umutla gelmesini bekliyorum. Rabbim cesaret versin ve oğlum gelsin. Evlat acısı bambaşka. Nerde, ne yapıyor her dakika bunu düşünüyorum. Benim oğlum yemek seçerdi orada ne yiyor? Bunları düşünmeden duramıyorum. Evladı kaçırılan tüm anneleri buraya çağırıyorum. Evlatlarımız sahipsiz değildir. Onları alana kadar davamızdan dönmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.