Hulki Cevizoğlu’ndan Kanal İstanbul’a destek

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, bir Atatürkçü olarak Kanal İstanbul projesini desteklediğini söyledi.
Hulki Cevizoğlu’ndan Kanal İstanbul’a destek

BBN Türk ekranlarının beğenilerek izlenen Ceviz Kabuğu programının moderatörü Hulki Cevizoğlu’ndan Kanal İstanbul Projesine destek açıklaması geldi. Türkiye’nin vizyon projeleri arasında olan Kanal İstanbul Projesine Cevizoğlu’nun verdiği destek sosyal medyada yoğun ilgi oldu.  Gazeteci Hulki Cevizoğlu, CNN Türk'te yayınlanan Akıl Çemberi programında kamuoyunda tartışılmaya devam eden Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.Cuma günü yayınlanan programda, "Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" diyen Cevizoğlu, "Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.


SOSYAL MEDYADAN DESTEK AÇIKLAMALARINI SÜRDÜRDÜ 
Bu açıklamaları sosyal medyada bugünde sürdüren Cevizoğlu, kişisel Twitter hesabında "Ne tuhaf, Montrö ve Kanal İstanbul hakkındaki görüş ve düşüncelerimi bazıları 5 gün sonra idrak edip eleştiriyor. Ekmeleddin'in adaylığına karşı çıktığımda linç etmeye kalkanlar da 2 yıl sonra kutlamışlardı" paylaşımında bulundu.  "Az da olsa Atatürkçüler içinde bazı bağnazların çıkması, benim Atatürk kitaplarımı hiç okumadıklarını gösteriyor" görüşünü dile getiren Cevizoğlu, şunları yazdı: "Atatürk'ü tanıyıp bilmeden Atatürkçü olunmaz, tarihsel rantiyeci olunur. Herkesi Atatürk'ü bilmeye davet ediyorum." Dedi. 
Cevizoğlu’nun sosyal medya açıklamaları kısa sürede gündem oluşturdu. Binlerce sosyal medya kullanıcısı usta gazeteci Cevizoğlu’na destek veren paylaşımlar yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum