Iasos Antik Kenti’nde genç arkeologlar etkinliği

Iasos Antik Kentinde kazı çalışmaları Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Asuman Baldıran kazı başkanlığında yürütülüyor.
Iasos Antik Kenti’nde genç arkeologlar etkinliği

Muğla’nın Milas İlçesine bağlı Kıyıkışlacık Mahallesinde bulunan Iasos Antik Kentinde kazı çalışmaları Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Asuman Baldıran kazı başkanlığında yürütülüyor. Antik kentlerde yapılan eğitici faaliyetler kapsamında TED Bodrum Koleji lise öğrencileri tarafından Okuma Akademisi’nde “Antik Çağ Felsefesi” üzerine konuşmak üzere Iasos Antik Kentini ziyaret ettiler. Iasos Kazı ekibi ile bir araya gelen öğrenciler, Iasos yaşam kültürünü ve felsefesini yerinde gözlemleme imkânı buldular. Aynı zamanda kendileri için planlanan atölye çalışmalarına katılan öğrenciler Iasos’ta Genç Arkeologlar Etkinliğinin vizyonunu, doğa ile antik kentin uyumunu ve arkeoloji pratiğini inceleme fırsatı buldular.

ffqroknwqae3wi4.jpg

Kültürel mirasa sahip çıkılması ve bölgedeki kültürel tarihin öğrenilmesi adına güzel bir eğitici faaliyet gerçekleştirmiş oldular. Uygulamalı olarak gerçekleştirdikleri bu etkinlik sonrasında öğrencilere katılım belgesi verildi. Kültürel eğitici bu tarz faaliyetlerin antik kentlerde daha fazla yapılması gerektiğini söyleyen Kazı Başkanı Prof. Dr. Asuman Baldıran katılımlarından dolayı TED Bodrum Koleji yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilere ayrıca teşekkür etti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.