İFTAR FİYATLARI ÇILDIRDI!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala, restoranlarda iftar fiyatları da belli olmaya başladı. Paylaşılan iftar menü fiyatları görenleri şaşkına çevirdi.
İFTAR FİYATLARI ÇILDIRDI!

İslam aleminin en kutsal aylarından olan Ramazan ayına geri sayım başladı. Ramazan ayı için hazırlık yapan Konya'da birçok restoran iftarlık menülerini hazırladı. İftarlık menülere bakan vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından şikayet etti.

Bir restoranın sadece çorba menüsünü 75 TL'den satışa çıkartması büyük tepkiye neden oldu. Ramazan ayı için birçok restoranda oluşan ortalama fiyatlar ise, etliekmek menü 150 TL, Adana kebabı ve tavuk kebabı menü 200 TL, kavurma - pilav menü 250 TL olurken, en çok tepki çeken fiyatlar ise İskender ve et döner menüsü oldu. Et döner menü 200 TL'den satışa çıkarken, İskender menü ise 220 TL'den satılacak. Meşhur lezzet güveç menü ise ortalama 200 TL'den satışa çıkacak.

etliekmek.jpg

İftarı dışarıda yapmak isteyen 4 kişilik aile ortalama bir restorandan bin lira hesap ödeyerek kalkacak. Diğer yandan Konya merkezde bulunan ve meşhur Konya Pilavı menülerini listeye ekleyen restoranlar ise bu ramazanda ortalama 110 TL'den başlayan fiyatlarla menü sunacak. Sahuru dışarıdaki mekanlarda yapmak isteyen Konyalı vatandaşlar da belli restoranlardan ortalama kişi başı 120 TL'lik hesap ödeyerek hizmet alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.