Kalite için teknik şart

İnşaat firması sayısının her geçen gün arttığını kaliteli inşaatlar için ise teknik eleman istihdamının şart olduğunu söyleyen İMO Konya Şube Başkanı, “Aksi takdirde kaliteli inşaatlara sahip olamayacağız” dedi
Kalite için teknik şart

MAKSİMUM SEVİYEDE

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kamil Akın, inşaat sektöründeki firma sayısında yaşanan artışı değerlendirdi. İnşaat sektöründeki firma sayısının 10 yılda yüzde 43,2 artarak 127 bine ulaştığını söyleyen Akın, bu rakamın inşaat alanında oluşan açıkla alakalı olduğunu söyledi. Akın “Sektördeki ihtiyaç yeni firmaların kurulmasına sebep oldu. Rakam maksimuma ulaşmış durumda” dedi.

TEKNİK PERSONEL ÖNEMLİ

Büyümeyi durdurmak için yeni müteahhitlik yasasının hayata geçirildiğini kaydeden Akın, bunun yanında firmalardaki teknik personel zorunluluğunun önemine dikkat çekti. Akın, “Kaliteli inşaatların yapılabilmesi için inşat firmalarında teknik personel ihtiyacının zorunlu olması gerekiyor. Bu bizim için önemli detay. Bunu yapmadığımız müddetçe kaliteli inşaatlara sahip olamayacağız” dedi.

HERKES HER İŞİ YAPMAMALI

İlgili fakültelerden her yıl binlerce yeni mezunun da sektöre dahil olduğunun altını çizen Akın, “Biz diyoruz ki herkes her işi yapmayacak. Uzmanlık alanlarına göre bakanlık kişileri yetkilendirecek. Yapı denetimde kişileri sertifikalandıracak. Sertifikalandırınca meslektaşın iş yapma şansı artacak. Bu anlamda firmalara teknik eleman bulundurma zorunluluğu önem arz etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.