Karaman’da pancar üreticileri kazan kaldırdı

Karaman’da pancar dairesi önünde eylem pancar üreticileri, mause (pancar yükleme aracı) sırası alamadıkları gerekçesiyle Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve siyasilere tepki gösterdi.
Karaman’da pancar üreticileri kazan kaldırdı

Karaman'da pancar üreticileri, mause (pancar yükleme aracı)  kotasındaki azlık nedeni ile Ereğli Şeker Fabrikası Karaman Pancar Dairesi Şefliği önünde eylem yaptı. Tarladan söktükleri ürünlerinin her geçen gün verim kaybettiğini belirten çiftçiler siyasilere ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram'a tepki gösterdi.

“HIRSIZLIK MI YAPAYIM?”

Karaman’da sadece 2 mause olduğunu ve bir mausenin günlük 800 ton pancar alması sebebiyle mağdur olduklarını söyleyen bir çiftçi, “Dün akşamdan bu yana mause sırasına yazılmak için bekliyoruz ama sıra vermiyorlar. Bizim köye fabrika yetkilileri, ziraat odası başkanı falan hep birlikte geldiklerinde fabrika ve nakliyede hiçbir sorunun olmadığını her şeyin yolunda olduğunu söylediler, ama burada sorundan başka bir şey yok. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram gelsin de burada sorunumuzla ilgilensin. Bizler çiftçiler buraya koyun gibi yığıldık yanımızda kimse yok. Hani nerede milletvekilleri, milletvekilleri stresi alsın diye meclisin altına bakır döşeyeceklermiş. Gelinde milletin sorunları ile uğraşın, stres burada, hastalık burada. Biz ne yapalım kötü yola mı düşelim, oğlan var evlenecek kızlar var okuyor nereye gideceğim hırsızlık mı yapayım” dedi.

Karaman’da pancar üreticileri kazan kaldırdı

“BİN TONLUK PANCARIM 400 TONA DÜŞTÜ”

Geçen yılda aynı sorunları yaşadığını anlatan bir başka çiftçi ise sitemini şu sözlerle dile getirdi;  “Geçen sene ben pancarımı tarladan söktürdüm bölge şefi geldi. Mause sıkıntısı yüzünden 3 ay pancarımı tarlada beklettiler. Pancarım tarlada bitti benim bin tonluk pancarım 400 tona düştü. Şimdi yine kantarları kısıtladılar. Şimdi  bu çiftçi ne yapacak? Ereğli'ye gönder diyorlar sıra vermiyorlar. “Milletin hali burada kepazelik. Biz buradan Ziraat Odası Başkanına, Milletvekillerine sesleniyoruz. Bizim siyasilerimiz sosyal medyadan bisiklet yolu yaptıklarına övüneceklerine gelsinler şu milletin kepazeliklerini bir öğrensinler. Millet ne halde onu öğrensinler. 2023 gelince köylünün ayağına kadar gelecek olan insanlar şimdi burayı takmıyorlar. Milletin hali bu rezillik ve kepazelik başka bir şey değil. Biz dün akşam 7'den beri arabanın içinde yatıyoruz, soğukta donduk”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.