Karekod Şart

Akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ülke ekonomisine büyük bir darbe vururken, dürüst mükellefler mezar taşlarının bile karekodlu olduğu dijital çağda araç plakalarının sisteme entegresiyle kaçakçılığın önleneceği görüşünde
Karekod Şart

EKONOMİYE AĞIR DARBE

Türkiye ekonomisine her yıl milyarlarca dolarlık darbe vuran akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığın önüne geçilmesi için adımlar atılmaya devam ederken, sektör temsilcileri dijital çağda araç plakalarının barkodlu sisteme geçmesiyle akaryakıt istasyonlarındaki manuel işlem ve buna bağlı olarak vergi ziyaının önlenebileceğini ifade ediyor. 

KAREKOD MEZAR TAŞINDA

Gelişen teknolojinin artık mezarlıklarda da uygulanmaya başlandığını ve karekod sistemini mezar taşlarında da kullanıldığını ifade eden akaryakıt istasyonu işletmecileri, “Bankacılık hizmetlerinden alışverişe hayatın birçok alanında kullanımı yaygınlaşan karekod sistemi, mezar taşlarında bile kullanılırken araç plakalarına entegre edilemedi” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

HGS’DE VAR BİZDE YOK

Dijitalleşme ile birlikte akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığının önüne geçileceğini ifade eden dürüst mükellefler, “İstasyona giren çıkan araç ve pompadan çıkan yakıtın sistematik olarak eşleşmesi, hem manuel işlem sayısını azaltır hem de kayıp kaçağın önüne geçilir. Araç plakaları HGS’de otomatik olarak tanınıyor ancak iş pompaya gelince elle fiş yazılıyor. Bu noktada köklü çözüm bekliyoruz” diyorlar. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum