Konya’da camilerde teravih kılınabilecek mi?

Konya’da camilerde teravih kılınabilecek mi?

Diyanet İşleri Başkanı, salgın sürdüğü sürece Ramazan'da da teravih namazlarının kılınmayacağını belirtmişti ancak olası bir değişiklik durumunda itikafa girilecek camiler, hatimle teravih kılınacak camiler ve mukabele okunacak camileri sizler için derledik

Mübarek Ramazan ayının başlaması için geri sayım devam ederken, Konya’da il ve ilçe müftülükleri de hazırlıklarını sürdürüyor. Koranavirüs pandemisi nedeniyle camilerin cemaatle namaz kılınmaya kapatılması ve tam bir aydır Cuma namazlarına ara verilmesi, herkesin yüreğinde derin yaralar bırakırken, ramazan ayında ibadetlerin camide yapılıp yapılamayacağı ise merakla bekleniyor. 

Bu noktada Bilim Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda yetkili mercilerin alacağı karar belirleyici olacak. Önümüzdeki kısa sürede salgın riski bertaraf edilirse, camilerin kubbeleri yeniden tekbir sesleriyle inleyecek.  

Yurt genelindeki  camilerde on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı için hazırlıklar ise titizlikle yürütülüyor. Özellikle teravih namazlarının kılınması ve ramazan ayının son 10 gününde girilecek itikaf ibadeti için ön hazırlıklar yapılıyor.

Konya’da ilçe müftülükleri tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına bildirilen listede merkezden ilk olarak Selçuklu ilçesinin cami bilgileri girilmeye başladı. 
İşte o liste…

HATİMLE TERAVİH KILINACAK CAMİLER

Hocacihan Zülfikar Cami (Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi No: 17) 
Kocatepe Ulu Cami (Cumhuriyet Mahallesi Yeşilyalı Cadde No: 21)    

İTİKAFA GİRİLECEK CAMİLER

Acartürk Cami (Erenköy Mahallesi Kabakoç Sokak No: 3)
Çınar Cami (Selçuk Mahallesi Deruni Sokak No: 15) 
Esenler Mah. Hacı Birol Polat Cami (Akşemsettin Mahallesi Nusret Sokak No:3 )
Hazreti Yunus Cami (Mehmet Akif Mahallesi Mübadele Sokak No: 14)
M.Akif Ersoy Cami (Şeker Mahallesi Hocaköy Sokak No: 1)
Mevlana Celalettin Rumi Cami (Mehmet Akif Mahallesi Vehbi Efendi Caddesi Özalkent Siteleri )
TOKİ Zehra Hatun Cami (Beyhekim Mahallesi Gümüştarak Sokak No: 49)
Toptan Bakkallar Cami (Musalla Bağları Mahallesi Güldağ Sokak No: 20 A)

MUKABELE OKUNACAK CAMİLER

Abdulhalik Cami, Abdulhamit Cami, Acartürk Cami, Akpınar Korugüneyi Cami, Bayraktar Cami, Beyhekim Hastanesi Cami, Beyhekim Numune Cami, Bezirci Hacı Veli Ağa Cami, Binkonutlar İmamı Gazali Cami, Buhara Mh. Mehmet Candan Cami, Cihangir Cami, Çandır Mah. Cami, Çınar Cami, Çınarlı Cami, Ecdat Cami, Erenköy Nuhoğlu Cami, Esenler Mah. Hacı Birol Polat Cami, Esenler Sadıklar Cami, Essalihin Cami, Eyüp Sultan Cami, Ferhuniye Hacıkaymak Cami, Hacılar Cami, Hanaybaşı Şehitler Cami, Hazreti Yunus Cami, Hizmetkent Cami, Hocacihan Saraysultan Cami, Hocacihan Zülfikar Cami, Hz. İsmail Cami, Hz. Ebubekir Cami, İmamı Azam Cami, İmamı Gazali Cami, İtisam Anadolu Cami, Kamu Hastaneleri Birliği Psikiyatri Hastanesi Cami, Kocatepe Mah. Fatih Cami, Kocatepe Ulu Cami, Kunduracılar San.Cami, Küçük Muhsine Mh.Aşağı Cami, Küçükmuhsine Mh.Cami, M.Akif Ersoy Cami, Malazgirt Cami, Mehmet Dalan Cami, Mehmet Işıkçeviren Cami, Mevlana Celalettin Rumi Cami, Mina Cami, Molla Gürani Cami, Ova Cami, Parsana Büyük Cami, Ramazanoğlu Cami, Sancak Hz.Ali Cami, Sancaktepe Helvacı Hacı Yusuf Cami, Sille Mormi Cami, Şirin Evler Cami, Tatköy Cami, Toki Zehra Hatun Cami, Toptan Bakkallar Cami, Tümosan Fab.Cami, Ulaşevler Cami, Veysel Karani Cami Ve Zembilli Ali Efendi Cami

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.