Konya’da gece boyunca artçılar durmadı

Konya’da 20:43’te meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından gece boyunda 40 artçı deprem daha meydana geldi
Konya’da gece boyunca artçılar durmadı

Merkezüssü Konya Meram Kızılören Mahallesi saat 20:43 de Konya Meram'da 5.1, büyüklüğünde ve yerin 6.82 km derininde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası bugün sabah 07:58 e kadar toplam da 40 artçı deprem yaşandi. Gece 02:38 de 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti.

 

AFAD Konya İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  

"

112 Acil çağrı merkezi ve AFAD Yönetim Merkezine gelen ihbar sonucu Meram ilçesinde Küçükmuhsine ve Tepekent mahallelerinde 2 adet metruk bina çökmüş, 1 vatandaş deprem anında evinden çıkarken yaralanmıştır. Meram ilçesi, Kızılören mahallesi, Tepekent mahallesi, Yakameram Mahallesi, Akıncılar mahallesi, Kızılören mahallesi, Dere mahallesi, Havzan mahallesi, Sefaköy mahallesi,Selçuklu Bosnahersek mahallesi,Erenkaya mahallesi, Özalkent mahallesi, Akpınar mahallesi, Nişantaşı mahallesi, Alavardı Mah., Dere Mah. Beyşehir İlçesi Dumanlı mahallesinde, bazı binalarda çatlaklar olduğu belirtilmiştir.

Konya AFAD Arama Kurtarma Ekibi tam donanımlı arama kurtarma aracı ve personeli ile Olay bölgesine ulaşmış arama tarama faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Konya AFAD 3 araç, 2 ekip , 11 kişi, Karaman AFAD 1 araç, 1 ekip, 5 kişi, Aksaray AFAD, 1 araç, 1 ekip, 6 kişi, ANDA 2 araç, 2 ekip, 9 kişi, İHH, 1 araç, 1 ekip, 5 kişi, İtifaye, 4 araç, 4 ekip, 23 kişi olmak üzere; Toplam, 11 araç, 11 ekip, 59 kişi sahada çalışmaktadır.

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından oluşan hasarın boyutunu belirlemek ve hasar tespit çalışmalarını yürütmek üzere ekipler ihbar gelen yerlere görevlendirilmiştir. 53 bina ile ilgili hasar ihbarı gelmiştir.9 teknik ekip sahada görev yapmaktadır.Sefaköy mahallesi, Kızılören mahallesi, Akpınar mahallesi, Sağlık mahallesi, Erankaya mahallesi, Aşkan mahallesinde tespit çalışmaları başlamıştır.

Saha taraması sonucu,

2 adet yıkık bina

1 adet acil yıkılacak bina

9 adet ağır hasarlı bina

43 adet az hasarlı bina

11 adet hasarsız bina

Saat 02:38 de bu depremin artçısı 3.9 büyüklüğünde tekrar bir deprem meydana gelmiş olup gelişmeler takip edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.