Konya’da önce fırtına sonra yağış etkili oldu

​​​​​Barajların alarm verdiği, tarımsal kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Konya’da aylardır yolu gözlenen yağışlar nihayet geldi. Şiddetli fırtınanın ardından yağmur ve kar ovaya bereket indirdi
Konya’da önce fırtına sonra yağış etkili oldu

SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Konya aylardır yolunu gözlediği yağışlara kavuştu. Gece boyunca kuvvetli lodos ve fırtına etkili olurken, yağışlar ise öğle saatlerinde şehrin tamamını etkisi altına aldı. Yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur şeklinde etkili olan yağışlar merkeze ise sağanak şeklinde düştü.  Yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, zaman zaman da kazalar yaşandı.

Konya’da önce fırtına sonra yağış etkili oldu

Ladikli bir vatandaş kar yağışını elindeki bayrakla kutladı.

FIRTINA HASARA YOL AÇTI

Fırtına birçok ilçede maddi hasara yol açtı. Aydınlatma direklerinin devrilmesine yol açan fırtına ağaçların kırılıp, kökünden sökülmesine, çatıların kısmen ya da tamamen uçmasına yol açarken bazı binaların dış cephe kaplamaları da yollara saçıldı. MEDAŞ da elektrik kesintisi uyarıları yaparak vatandaşları tedbir almaları konusunda uyardı.

Konya’da önce fırtına sonra yağış etkili oldu

BARAJLAR ALARM VERİYORDU

Dün sabah itibariyle Altınapa Barajı’nın doluk oranının yüzde 24’e (7,6 milyon metreküp) ve Bağbaşı Barajı’nın ise yüzde 34’e (69.5 milyon metreküp) düştüğü, tarımsal kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Konya’da toprağa düşen her damla yarınlara daha ümitli bakılmasını sağladı. Verimli yağışlar özellikle kırsal kesimde büyük sevinçle karşılandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.