Konya seferber oldu

Ülkemizde ve İslam coğrafyasında yaşanan her türlü afette “ilk koşanlar”dan olan Konya, ülkemizi sarıp sarmalayan yangın felaketinde de afetzedelerin yanında yer aldı
Konya seferber oldu

Yardımseverliği ve afetlerde yaraların sarılması noktasındaki katkılarıyla öne çıkan Konya, kıyılarımızda etkili olan ve ormanlarla birlikte yerleşim yerlerini de kül eden tarihin en büyük yangını ile mücadelede ve yaraların sarılmasında ön saflarda mücadele veriyor. 

İTFAİYE ARAÇLARI BÖLGEDE

35 şehirde çıkan 129 yangın ile mücadeleye 22 araç ve 49 personel ile destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi dün de Marmaris ve Milas’da yangın söndürme çalışmalarında yer almak için  6 araç, ve Isparta Yazılı Kanyon yangını için de 1 aracını gönderdi.

CANBULAN ŞİFA DAĞITIYOR

Konya Büyükşehir’in örnek projeleri arasında yer alan hayvan ambulansı Canbulan ve veteriner ekibi de hayvan tedavisinde ön safta mücadele verip koordinasyonu sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumla ayrıca yangın bölgelerinden istenen destek malzemelerini de temin edip gönderiyor.

ÇİFTÇİLERDEN ANLAMLI DESTEK

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında hayvanları zarar gören ve yem sıkıntısı çeken besiciler için de Konyalı çiftçi ve üreticilerden anlamlı destek geldi. Tırlar dolusu saman ve kesif yem bölgeye sevk edilirken, yaralarının sarılması adına ortaya konular dayanışma takdir topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.