Millet İttifakı, Uğur Şahin'e adaylık teklif etti mi?

BBN Türk ekranlarının ilgiyle izlenen Ceviz Kabuğu programında Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı için Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın önerilmesi konuşuldu. Ayrıca Millet İttifakının BionTech kurucusu Uğur Şahin’le görüştüğü iddiası ortaya atıldı
Millet İttifakı, Uğur Şahin'e adaylık teklif etti mi?

Pazar günü, ekranların en çok izlenen programları arasında olan Ceviz Kabuğu’nda Millet İttifakının Cumhurbaşkanı aday arayışı masaya yatırıldı. Hulki Cevizoğlu'nun yaptığı Ceviz Kabuğu'nun bu haftaki konukları  Siyaset Bilimci Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan ve TV5 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz oldu.

Programda, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiğini açıklayan Yeniçeri, Millet İttifakı’nın adayının Kimya Dalında Nobel Ödülü alan Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın uygun olacağını söyledi. Ayrıca Hulki Cevizoğlu da Millet İttifakı’nın BionTech kurucusu Uğur Şahin’e adaylık teklif ettiği iddiasının duyulduğunu dile getirdi. Cevizoğlu konuşmasında, “Benim de aldığım duyumlara göre Millet İttifakının yurt dışından bir aday arayışı olduğu ve bunların başında da BionTech aşılarıyla dünya çapında isim yapan Prof. Dr. Uğur Şahin geliyor. Uğur Şahin de Özcan hocanın anlattığı kalıba uygun birisi. Siyasette gözü olmayan, kendi alanında başarılar elde etmiş birisi. Zaten Millet İttifakı da güçlendirilmiş parlamenter sisteme kadar iyi bir aday çıkarma peşinde olduğu için Uğur Şahin de bu görüşmeler evet diyebilir. Çünkü Şahin de daha sonra işinin başına dönmesi gerekiyor”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.