Sahne 'Alan Yandılar'ın

Sahne 'Alan Yandılar'ın

Acı biber turşusu yemek kültürümüzün vazgeçilmez lezzetlerinden birtanesir. Kış aylarına hazırlanan vatandaşlar acı biberleri kilo kilo alıyor...

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte pazardaki haraketlilikte sürüyor. Özellikle kış aylarında tüketilen oldukça acı olan Yediveren, Şili biberi ve cin biberleri pazardaki tezgahlarda yerini aldı. Vatandaşların geçtiğimiz yıl oranla bu yıl aldığı fiyatlar iki katına çıktı. Alan Yandı sloganıyla satılan biberlere bu yıl talep oldukça az. Kalitesine göre ortalama 25 ila 50 lira arasında satılan biberler kış ayları için hazırlandı.

img-20230814-185129.jpg

İYİ BİR TURŞU NASIL KURULUR?
Malzeme listesi;

500 gram küçük boy acı biber
10 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 adet limon suyu
1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
2 su bardağı su

ACI BİBER TURŞUSUNUN TARİFİ;

*Biberleri akan suyun altında güzelce yıkayın biberleri kurutup sarımsakları ortadan ikiye bölün.

*Bir kabın içerisine sirke, tuz, limon ve suyu karıştırın. Kullanacağınız suyun içme suyu olmasına dikkat etmelisiniz.
*Biberleri kavanozun içerisinde sıkı sıkı bastırarak dizin.
*Aralara doğranmış sarımsakları ilave edin.
*Hazırladığınız sıvı karışımı kavanozun içine aktarın.

*Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güzelce çalkalayın. Cam kavanoz olmasına dikkat edin. Plastik kaplarda yapılan turşular hem sağlıksız hem lezzetsiz olmaktadır.

*Serin ve kuru bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar tadının ve renginin oturası adına bekletin.

*Ardından kavanozun kapağını dikkatli bir şekilde açarak afiyetle tüketin.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.