Sedat Peker’in açıklamaları BBN Türk’te değerlendirildi

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in çok konuşulan açıklamaları tüm gerçekliğiyle BBN Türk’te konuşuldu. Gündeme oturan BBN Türk Özel programında Sedat Peker’in arsanda 15 Temmuz’u yapan gücün olduğu değerlendirildi.
Sedat Peker’in açıklamaları BBN Türk’te değerlendirildi

Video paylaşımları ile ülkede gündem olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in çok konuşulan açıklamaları tüm gerçekliğiyle BBN Türk TV’de masaya yatırıldı.

BBN Medya Grup Başkanı Fahrettin Damga’nın moderatörlüğündeki “BBN Türk Özel”de deneyimli gazeteci ve yazarlar Peker’in gündeme damga vuran açıklamaları değerlendirildi. Fahrettin Damga, Fehmi Çalmuk, Talat Atilla, Tamer Korkmaz ve Celal Kazdağlı’nın katılımıyla yapılan programda, Peker’in açıklamalarının arkasında 15 Temmuz’u yapan gücün olduğuna dikkat çekildi.

ATİLLA: AK PARTİ’NİN İÇİNDEN KİŞİLERİN PEKER’İ DESTEKLEDİĞİ BELLİ

Peker’in açıklamalarında hedefin sadece Bakan Soylu olmadığını söyleyen Atilla devletin hedef alındığın dile getirdi. Atilla açıklamasında Sedat Peker’in vidolarını değerlendirerek, buradaki isimlerin neden zikredildiğini dile getirdi.  Talat Atilla, Sedat Peker’in kızgınlığının Bakan Soylu’nun üzerinden görmeye çalıştığını söyledi. Bunun İktidara kurulmuş tuzak olduğunu söyleyen Atilla, “Soylu’ya yöneltilen eleştirilen suçların bir tane somut kanıtı yok. Bunun kanıt olması için Soylu’nun Peker lehine söylediklerinin ses kaydı veya başka bir somut delil çıkması gerekiyor. Bunların hiç biri yok” dedi.  Talat Atilla, bu olayın ruhunda Ali Babacan ruhu olan kişilerin AK Parti içinden desteğinin işlendiği bir süreç olduğunu söyledi. Bundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberi olmadığını söyleyen Atilla, “İlk defa iktidarın bir kanadından, aynı Ali Babacan gibi klonlanmış, partide unvanı olanların bu süreci desteklediği görülüyor. Kritik nokta budur. Bakan Soylu’yu bloke ettiklerini düşünürsek tüm bu söylenen iddialar ortadan kalkacak mı. Burada bir strateji olduğu çok belli” dedi.

FEHMİ ÇALMUK: BURADA ASİL HEDEF CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DIR…

Çalmuk, Talat Atilla’nın değerlendirmesini ele alarak analiz yaptı.  Usta Gazeteci Fehmi Çalmuk, Talat Atilla’nın açıklamalarının üzerine yaptığı değerlendirmede, “CHP tam bahar gelecek dediği zaman Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kasetleri gelmeye başladı. Kasetleri çıkan kişi suç örgütü olan kişi. Bazılarına göre de tetikçi olmuş. Burada asil hedefin Recep Tayyip Erdoğan olduğu çok belli. 2023 vizyonundan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayağını kaydırmak olduğu ortaya çıkıyor. Oğuzhan Asiltür diyorki, “Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi içinde AK Parti bölünüyordu. Erdoğan zor topladı. Şimdi AK Parti’de kaynayan bir kazan var. Burada asil hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altını boşaltmak. Burada kimse askeri darbe filan beklemesin. Artık yöntemleri değişti. Buradaki konuştuklarımız tarihe geçecek cinsten… Bizler burada rahat konuşuyorsak işimizi helalinden yaptığımızdandır. AK Parti kadroları burada esas itibariyle Bakan Soylu’nun arkasında durmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ciddi anlamda topa girmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ciddi anlamda olaya değinmedi. Bunlara rağmen Erdoğan ve Bahçeli Çankaya Köşkü’nde uzun bir görüşme gerçekleştirdiler. Buradaki konuşmalar da kamuoyuna verilmedi” dedi. Gazeteci Fehmi Çalmuk, FETÖ tetikçisi bir gazetecinin açıklamalarını değerlendirerek, Erdoğan’ın yalnız bırakma politikasının nasıl işlendiğini masaya yatırdı

“DEVLET BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Bu güne kadar Devlet Bahçeli’den bu konuda ciddi açıklama yapılmadığını hatırlatan Çalmuk, “AK Parti’den de bir ses çıkmadı. Soylu yalnız kendi başına konuştu. Bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmesi oldu. Erdoğan’a gelen saldırıları TBMM Başkanı Şentop ve İçişleri Bakanı Soylu karşılıyor. Eğer AK Parti’nin içinde tereddüt varsa konuşsun.

“PEKER, OYUNA GELDİĞİNİ ANLAMIŞ GİBİ”

İçişleri Bakanının ‘Pislik mafya babası’ demesine Sedat Peker’in sinirlenmesine değinen Çalmuk, “Peker’in algılarına ve eşinin üzerinden yaptığı algılara videolu cevap verdi. Süleyman Soylu siyasetin algoritmasını ön gören bir adam. Anlaşılan bu ki, Sedat Peker, oyuna geldiğini anladı. Bunu son videolarda da rahatça görebiliyoruz. Bugün diğer partilerin açıklamalarını da dinlersek Sedat Peker’in açıklamalarına sığınıyorlar. Eskiden asker postuna sığınırlardı, şimdi yöntem değiştirdiler. Ben isterdim ki siyasetçinin bileğini siyasetçi büksün…”

 

KORKMAZ: POSTMODER DARBE YAPILMAK İSTENİYOR

Tamer Korkmaz ise bu yapılanların askeri darbeden vazgeçildiğini ve postmodern darbe planlarının olduğunu dile getirdi. Bakan Soylu’nun bakan olduğundan bu yana büyük başarılar elde ettiğini söyleyen Korkmaz, “Soylu, şu ana kadar muazzam başarılar elde etti. Tarih göstermiştir ki başarılı olanlar cezasız kalmaz. Buradaki olaylarda bir Susurluk eşleştirmesi yapıldığını görüyoruz. 4. Videodan sonra İçişleri Bakanına yöneldiğini görüyoruz. Buradan sonraki hedef ise direkt Erdoğan’ın değiştirilmesi olacak. ABD Başkanı Biden’ın açıklamasın hatırlarsak, burada Erdoğan’ı devirmek isteyen bir postmoder darbe yapıldığını görüyoruz” dedi.

“SOYLU ASLA İSTİFA ETMEMELİ”

Gazeteci Yazar Taner Korkmaz, daha önce Susurluk manşetlerini atan kişilerin Sedat Peker’in masasındaki kitapla ilişkilendirerek, “6. Videoda Yılmaz Özdil’in kitabını gördük. Sonuçta hepiniz kardeşsiniz. Cumhuriyet Gazetesi, Susurluk manşetleri atarken Mehmet Ağar istifa etmişti. Burada da ağızlarındaki baklayı çıkartarak Bakan Soylu’yu istifa ettirmeye çalıştılar. İstifa ettiği takdirde amaçlarına ulaşacaklar ve siyasi değişikliğe gidecekler. Soylu asla istifa etmemeli” dedi.

TALAT ATİLLA: MEYDAN OKUYAN BAKANI İSTİFA ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Gazeteci Atilla, Peker’in vidolarında Bakan Soylu’yu istifa ettirmek isteyen terör örgütlerin parmağı olduğunu dile getirerek, “Hiçbir somut kanıt olmayan söylemlere neden ihtiyaç duyuluyor. Sanki ortaya her türlü deliller konulmuş gibi algılar yapmaya çalışıyorlar. Bu toz duman kalktığı zaman bu algıyı meydan getirenlerin ne yaptığı ortaya çıkacak” dedi. Fahrettin Damga ise yorumunda, Peker, Nisan’da geleceğini ısrarla söylüyor. Burada beni de yaktın kendini de yaktın derken, aslında Bakana operasyon yapıldığı açıkça ortaya çıkıyor” dedi.

KAZDAĞLI: BURADAKİ ASIL MESELE TÜRKİYE’DEKİ LİDERLERİN MESELEYİ NASIL ELE ALACAKLARIDIR.

Gazeteci Celal Kazdağlı yaptığı değerlendirmede Sedat Peker’in arkasındaki gücün siyasetin tüm aktörlerinin değişmesini amaçladığını söyledi. Kazdağlı açıklamasında, “Terörle sınır dışında bile mücadele eden birisinin bu mücadeleden kazançlı çıkması beklenir. Peker’in arkasındaki güç/akıl Süleyman Soylu’yu hedef almak gibi bir derdin peşinde olduğu görünmüyor. Buradaki güç, siyasetteki yapının kökten değişmesini bekliyor olabilir. Buradakilerin amaçları ne olursa olsun, asıl önemli olan Türkiye’deki liderlerin bu meseleyi nasıl ele alacakları ve kamuoyuna nasıl aktaracakları önemlidir” diye konuştu.  Gazeteci Celal Kazdağlı, Sedat Peker’in açıklamalarıyla iktidarı yıkmaya yönelik başlama vuruşunun yapıldığını değerlendirdi. Kazdağlı açıklamasında, “Burada Peker’in açıklamalarına Türkiye’deki siyasi yapıyı değiştirmek isteyenlerin başlangıç vuruşu yaptığını değerlendirebiliriz. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’da yenileşme hareketiyle çıkabilir. Burada da en hazırlıklı olan Erdoğan görünüyor. Erdoğan yeni Türkiye şartlarına uygun liderlik yapabilir. Burada kimin önemli aktör olacağını sonra göreceğiz” diye konuştu.

TALAT ATİLLA; PEKER’İN ‘ÇOCUKLARIMA YAPILAN EZİYET’ SÖYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Programın devam eden bölümünde, Gazeteci Atilla; Peker’in ailesi üzerine yapılan söylemlerine değinerek, “Aile herkesin kutsalıdır. Dolayısıyla bunun üzerinden bir karakter meydana getirdi. Sonra görüntülerde böyle bir şeyin olmadığını gördük. Bizim bilmediğimiz bazı görüntüler varsa onların sorumlularını da kınarım. Ama görüntülerde böyle bir şey yok. Bunun üzerinden Peker, kendini dinlenir pozisyona getirdi” yorumu yaptı.  Talat Atilla, 15 Temmuz gecesi en kritik anlardan birisi olan Bakan Süleyman Soylu’nun mücadelesini anlattı.  En kritik aşama burada TRT’nin ele geçirilmesi olduğunu söyleyen Atilla, anlattıklarını ilk defa duyulacağını söyleyerek, “Orada üst düzey bir asker Soylu’ya ‘giremezsin’ diyor. Soylu, o askere yumrukla vuruyor. Komutan bir tarafa telsizi bir tarafa gidiyor. Ve halen o telsizin Bakan Soylu tarafından saklandığı söyleniyor. Bu kadar mücadele veren bir insan, bu kadar organize şekilde yalnız bırakılamaz. Bırakılırsa devletimiz ve siyaset açısından bir maliyeti olacaktır. Peker’in söylediği diğer iddiaların üzerine gidilmiyor, sadece Bakan Soylu’nun söyledikleri üzerinde duruluyor. Bu organizasyon değildir de nedir?” dedi.

DAMGA: VİDEOLAR, ‘KORKTULAR DA KAPATTILAR’ DENİLMEMESİ İÇİN KAPATILMIYOR

Damga, Suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarına neden erişim engeli gelmediğini de değindi. Damga, bu konudaki görüşlerini, “Adalet Bakanından bahsettiğimizde videoların yasaklanmadığını söyledik. Hükümetin bu konuda yaklaşımına baktığımızda, ‘Korktunuz da kapattınız’ denilmemesi için Peker’in bu açıklamalarına engel getirmiyorlar. Devletimiz bu videoları en ince ayrıntısına kadar analiz ediyorlardır. Burada FETÖ’nün harakiri yaptığının benzerini burada da görebiliriz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.