Şehirler yarınlara hazırlanıyor

Türkiye'yi kalkındıracak adımlar attıklarını vurgulayan Bakan Kurum, kentsel dönüşüm, yeniden imar ve sıfır atık ile şehirlerin yarınlara hazırlandığını vurguladı
Şehirler yarınlara hazırlanıyor

“GÜÇLÜ ŞEHİR” VURGUSU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’yi her alanda olduğu gibi şehircilikte de yarınlara hazırladıklarını vurguladı."Güçlü Şehirler, Güçlü Türkiye" sloganıyla Türkiye'yi kalkındıracak adımlar attıklarını vurgulayan Bakan Kurum şehirleri depreme hazırlıklı hale getirmek zorunda olduklarını söyledi. Bakan Kurum, "Bu siyaset üstü bakışla yapılması gereken bir iş. Acilen dönüştürülmesi gereken yapı stokunu elden geçirmek için çalışıyoruz” dedi.

81 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

 “Yapı denetim kapsamında sadece son 2 yılda 102 bin 500 binayı denetledik, 1800 hektar alanı koruma altına aldık" ifadesini kullanan Bakan Kurum, "Türkiye genelinde, sahada yatırım değeri 81 milyar lira olan 272 bin 261 sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası da devam ediyor. 2021'de de toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projemize başlayacağız” diye konuştu.

SIFIR ATIK İLE TASARRUF

Üzerinde hassasiyetle durdukları bir başka konunun Sıfır Atık Projesi olduğunun altını çizen Bakan Kurum, “Bu proje ile 11 milyon ton değerlendirilebilir atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. Böylece 11 milyar lira tasarruf sağladık. Yine plastik poşet kullanımını yüzde 80 oranında azalttık. 1 milyar 500 milyon lira tasarruf sağladık. Çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla 30 bin çevre denetimi yaptık” dedi.

İKLİM KANUNU YOLDAVatandaşlara, millete verdikleri sözleri tutmak suretiyle çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdüreceklerini vurgulayan Kurum, şunları söyledi: "Bu çalışmalara ilaveten iklim değişikliği ile ilgili mücadele kapsamında eylem planlarımızı açıkladık. İnşallah Meclisimiz ile İklim Kanunu'nu ilk yarı yılda hazırlayıp yine şehirlerimizdeki etkilerini en aza indirecek, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları da atacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.