Sema ayininin sizden çektiği nedir? Yeter artık

​​​​​​​Mevlana'nın izinden giden Mevlevilerin yüzyıllardır icra ettiği sema ayininin düğünlere, açılışlara, renkli kıyafetlere malzeme olduğu yetmiyormuş gibi şimdi de yarı çıplak dansçıların ulu orta icra ettiği bir performans aracına dönüştü
Sema ayininin sizden çektiği nedir? Yeter artık

ÇIPLAK DANSÇIDAN SEMA GÖSTERİSİ

Mevlana'nın izinden giden Mevlevilerin yüzyıllardır icra ettiği farklı semboller ve anlamlar içeren sema ayini ne yazık ki kirli zihinler yüzünden değersiz bir dans performansına dönüşmeye devam ediyor. Açılışlara, düğünlere malzeme yapılan, renkli kıyafetlerle sokak dansına evrilmeye çalışılan sema ayini şimdi de yarı çıplak dansçı tarafından gala yemeğinde performans aracına çevrildi.

Sema ayininin sizden çektiği nedir? Yeter artık

BÜYÜK BİR SKANDALA İMZA ATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla gerçekleştirilen ve İzmir Agorasında düzenlenen Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi’nin gala yemeğinde skandala imza atıldı. Yerli ve yabancı konukların olduğu bu programda Ziya Azazi isimli sanatçının(!) sema ritüelini yarı çıplak bir şekilde gerçekleştirmesi büyük tepki topladı.

UCLG EŞ BAŞKANI ALTAY’DAN TEPKİ

Büyük tepki çeken bu rezaletin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Aynı zamanda UCLG Eş Başkanı olan Altay, “İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği bir programda Mevlevi geleneklerine ve Hz. Mevlana’nın ruhuna uygun olmayan gösteri apaçık hadsizliktir” ifadelerini kullandı.

KILCA: DEĞERLERİMİZE ALENİ SALDIRI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da “Değerlerimize ve değerlilerimize alenen saldıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerine tavsiyemdir; akıl karışıklığınızı, kaybetmiş olduğunuz bu topraklara ait olma duygunuzu veya bir plan çerçevesindeki oyunlarınızı bizim mirasımıza bulaştırmayın” sözleriyle tepkisini dile getirdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.