Sıra test merkezinde

Sıra test merkezinde

ABD’nin savunma alanındaki yaptırımlarının konuşulduğu bu günlerde  Türkiye savunma sanayinde Konya merkezli yeni ve güçlü yatırımlara kavuşuyor. ASELSAN Konya’da üretim bantları dönmeye başladı, sırada dışa bağımlılığı bitirecek Silah Test Merkezi var

ASELSAN’DA AÇILIŞ ERTELENDİ

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası dün üretime başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ziyaretinin ilerleyen bir tarihe ertelenmesi nedeniyle resmi açılışı gerçekleşmeyen fabrikada üretim bantları ise dönmeye başladı. Savunma sanayinde Konya’yaeşik atlatacak bu yatırım, yeni yatırım ve projelerin de önünü açtı.  

KONYA’YA SİLAH TEST MERKEZİ

Bu kapsamda Konya’ya Silah Test Merkezi kurulacak. Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’nde gerçekleşecek bu yatırım ile ağırlığı Konya’da üretilen av tüfekleri ve diğer silahların güvenlik testi ve tescil işlemleri yapılacak.  Bu sayede silah, balistik koruyucu malzeme, mühimmat ile zırhlı araç ve her türlü ekipmanın testleri için yurt dışına olan bağımlılık da ortadan kalkacak.

Sıra test merkezinde

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Türkiye’de bir ilk olarak Konya’da kurulacak olan Türkiye Silah Test Merkezi ile birlikte ihracat sırasında gerekli güvenlik testleri için ateşli silahları yurtdışına gönderme ve bu testler için milyonlarca dolar ödeme dönemi sona erecek. Hem ihracatçılarımız için kolay ulaşılır, maliyet avantajlı ve hızlı bir test sistemi hayata geçecek” dedi.

KONYA YÜKSEK TEKNOLOJİNİN GÖZBEBEĞİ

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya’nın savunma sanayii başta olmak üzere yüksek teknolojili ve katma değerli üretimin cazibe merkezi konumuna ulaşmayı hedeflediğini ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla bu yılın başında ilan edilen Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’nin yüksek katma değerli sektörlerde üretime yönelik çalışmaların gerçekleştirileceği bir üs haline geleceğini belirtti.

ÜRETİMDEN İHRACATA GÜÇLÜ BAĞ

Ziya ALTUNYALDIZ, 17 Aralık’ta üretime başlayan ve hem ülkemiz hem de şehrimiz için en stratejik yatırımlardan birisi olan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası’nın ortaya çıkaracağı üretim ekosistemiyle birlikte önümüzdeki dönemde silah test merkezi ile beraber de üretimden ihracata güçlü bir bağın kurulacağını belirtti. Ziya Altunyaldız: “Sayın Cumhurbaşkanımız 2 Ekim tarihinde Konya’yı teşriflerinde savunma sanayiimizi güçlendirmek için Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’nde Türkiye Silah Test Merkezi kurulacağını ifade etmişti. Uluslararası standartlara uygun bir şekilde güvenlik aşamalarından geçecek olan silahlar küresel pazarlara zaman ve parasal maliyetten tasarruf edilerek ulaştırılacak.” ifadelerinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.