SPK sınavlarına başvurular başladı

SPK Lisanslama sınavlarına başvurular 29 Ocak itibariyle başladı.
SPK sınavlarına başvurular başladı

SPK Lisanslama Sınavlarına başvurular 29 Ocak-09 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. Sınavlar ise  06-07 Mart 2021 tarihinde gerçekleşecek.

SPK Lisanslama sınavları 12 farklı ilde yapılacak. Sınav Merkezleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Antalya, Samsun, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep olarak açıklandı.

Ertelenen sınavlar için önceki başvurular geçerli olmakla birlikte ek başvuru da alınacak. Ek sınav başvuruları 29 Ocak-9 Şubat 2021 tarihleri arasında SPL Başvuru Sistemi’nden (basvuru.spl.com.tr) yapılabilecek. Diğer taraftan, 19-20 Aralık 2020 tarihlerinde kâğıt ortamda düzenleneceği ilan edilen lisanslama sınavları tarihinin Kovid-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında ertelenmiş olması nedeniyle adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamasını teminen Sermaye Piyasası Kurulunca, söz konusu sınavlara girecek adayların, 30 Haziran 2020 tarihine kadar (bu tarih dâhil) yayımlanmış olan mevzuattan sorumlu olacakları belirlendi. Bu tarih itibarıyla yayımlanmış olan fakat yürürlüğe giriş tarihi ileri bir tarih olan mevzuat da sınav konularına dâhil olacak. Bu itibarla, 6-7 Mart 2021 tarihlerinde düzenlenecek sınavlara katılacak adayların 30 Haziran 2020 tarihine kadar (bu tarih dâhil) yayımlanmış mevzuata göre hazırlanmış olan çalışma notlarını dikkate alacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.