Talat Çetin hayatını kaybetti

​​​​​​​Milli Güvenlik Uzmanı ve Asya Polis Teşkilatı Kurucusu Talat Enver Çetin, Rusya’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.
Talat Çetin hayatını kaybetti

Milli Güvenlik Uzmanı ve Asya Polis Teşkilatı Kurucusu Talat Enver Çetin, Rusya’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

 

Talat Çetin: “Rusya Milli Güvenlik Akademisi”nde Uluslar Arası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısıdır. Uluslar arası hukuk ve ekonomi eğitimi almış Türk asıllı Rusya vatandaşıdır ve Rusya’da yaşamaktadır. Rusya’nın uluslar arası ekonomik ilişkileri alanında yirmi yıllık tecrübesi vardır. Ayrıca Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki girişimcilerle ilgili de oldukça zengin bir deneyime sahiptir.

 

Başta Rusya olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu ve Şangay İşbirliği Örgütü üyesi devletlerde iş yapmaya gelen yabancı vatandaşlar ile bizzat ilgilenmekte, ülkeler arası ilişkilerin pekişmesine yardımcı olmaktadır. Yabancılar göç bürosundaki kayıttan başlayarak iş sonuçlanıncaya kadar bir çok problemlerle karşı karşıya kalmaktadır.

 

Türk Akımı‘nın isim babasıdır.

 

Son yıllarda Orta Doğu ve Asya’da terör eylemleri artmış ve terör örgütlerinin altından batılı istihbarat teşkilatları çıkmıştır. Merhum Rus Büyükelçi Karlov’un Ankara’da hain bir suikastle öldürülmesi olayından ve İstanbul’daki Reina Gece Klubü terör saldırısı sonrasından hareketle, Doğu Ülkelerinin Ortak bir Polis Teşkilatı kurması fikrini ortaya atmıştır. Kabul görülen bu fikrin hemen ardından kuruluş çalışmalarına başlanan “Asya Polis Teşkilatı” ASIAPOL ‘un kurucuları arasında yer almıştır.

 

Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi içinde korgeneral rütbesiyle görev yapan Sn. Talat Enveroviç Çetin, 2019 Ocak ayı itibarıyla Vladimir Bölgesinden Rus Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi RANEPA’nın tam yetkili Türkiye temsilciliğini de üstlenmiştir. Rusya-Türkiye arasında yaşanan talihsiz uçak kazasının ardından Talat Çetin dostluk çağrısını şu sözleriyle özetlemektedir:

 

Olayı ortak düşmanların istediği şiddette tırmandırmanın faturası her iki taraf için ağır olacaktır. Şu zaman içinde yaşanan üzüntüleri ve ekonomi alanda zararları bir arada topladığımızda tüm bunlar, son 15 yılda yapılanlar için üzüntü dozunu artırmakta. Dolayısıyla hem Rus hem de Türk yetkilileri aklıselimi ellerine alarak düşmanlarının istediğini yapmamaya, kendi milletlerinin çıkarları doğrultusunda hareket etmeye davet ediyorum. Ortadoğu’da Türkiye olmadan hiç kimse başarı olamaz, bölgede Türkiye’nin rolü önemli. Rusya da her ne kadar bunun bilincinde olsa da yaşamış olayın küskünlüğünden dolayı bir adım daha ileri gitmemekte. Bu yüzden bir an önce her kesin önyargılardan vazgeçerek gerçekleri ortaya koyup bu düşman oyunlarını bozmak için elinden geleni yapmalıdır.

Çetin, BBN Türk ekranlarına sık sık katılarak yorum ve analizleriyle kamuoyunu bilgilendirmekteydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.