Tatil bitti sıra faturasında

Maske ve mesafe kuralının unutulduğu bayram tatilinde Kovid-19 vakaları 7 binden 13 bine ulaştı. Günden güne artan sayı gelecek adına endişe verirken tatilin faturasının ağır olmasından korkuluyor
Tatil bitti sıra faturasında

YOLLAR DOLDU TAŞTI

9 günlük Kurban Bayramı tatili sona erdi. Tatil nedeniyle sahil bölgelerinde büyük yoğunluk yaşanırken, memleketlerine giden vatandaşlar da şehirler arasında büyük bir hareketliliğe yol açtı. Tatilciler yurdun farklı bölgelerindeki tatil beldelerine akın etti. Bayram tatilini sahillerde geçiren vatandaşlar dönüş yolunda büyük bir kalabalığa yol açtı.

TEDBİRLER UNUTULDU

Yoğunlukla birlikte tatilde en çok dikkat çeken maske ve mesafe kurallarının ihlal edilmesiydi. Tedbirlerin tamamen terk edilmesiyle birlikte de vaka sayılarında patlama yaşandı. Bayram tatiline 7 bin civarındaki vaka sayısı ile girilirken yaşanan büyük hareketliliğin etkisi ve temas yoğunluğu nedeniyle bu sayıyı 13 bini geçti.

TEDİRGİNLİK ARTTI

Tatil yörelerinde nüfus 3-4 kat artarken, Anadolu’da da “bayramlaşma” sarılmaları hastalıkların yayılmasına yol açtı. Düğünlerin de etkisiyle vaka sayıları hızla artarken gelecek adına büyük bir endişe yaşanmaya başladı.Özellikle “kısıtlamalar yeniden gelir mi?” korkusu ve yaklaşık 1,5 yıl çok kısıtlı yapılabilen yüzyüze eğitimin yine kesintiye uğrama olasılığı tedirgin ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.