The London Post'un yazarı Qureshi’den zulme 'Dur' çağrısı

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden 'The London Post'un yazarı ve BBC Analisti Dr. Shahid Qureshi, Filistin’de yaşanılanları ve tüm dünyanın Filistinlileri nasıl yalnız bıraktığını BBN Türk’e anlattı.
The London Post'un yazarı Qureshi’den zulme 'Dur' çağrısı

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden 'The London Post' gazetesi yazarı ve BBC Analisti Dr. Shahid Qureshi, Filistin'de gelinen son noktayı BBN Türk'e değerlendirdi. Avrupa Birliği’nin İsrail’in yanında olduğunu belirten Qureshi, dünya'daki tüm Müslümanları zulme 'Dur' demeye çağırdı. Hedefinde Arap ülkeleri de koyan Qureshi, "Filistin’de yaşanılanlar Arap ülkeleri için ders niteliğindedir" dedi.

Avrupa Birliğinin de İsrail rejimini savunma rolü oynadığını dile getiren Qureshi, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulme karşı Avrupai Birliğinin aldığı tavrı yorumladı. Her dine saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Qureshi, “Son 70 yılda Katil İsrail rejimi tarafından binlerce masum Filistinli kadın, erkek ve çocuk katledildi. Ancak adalet yerine getirilmedi çünkü Amerika Birleşik Devletleri İsrail’in yaptığı savaş suçlarını savunma rolünü oynadı. Herkesin güvenli bir şekilde mutlu bir şekilde yaşamaya hakkı var. İster Müslüman, ister Yahudi isterse Hıristiyan olsun. Filistin’de yaşanan olaylarda empati kurmalılar, kendi başlarına gelse ne olurdu diye düşünmeleri gerekmektedir.

“SÖZDE DEMOKRATİK YAHUDİLER, ZULME GÖZ YUMUYOR”

Qureshi, Filistin’deki zulmün Avrupa’daki sözde demokratik Yahudiler tarafından asla görülmediğini de dile getirdi. Netanyahu’nun politikalarını değerlendiren Qureshi, “Netanyahu'nun tüm politikaları ve uluslararası saygınlığı başarısız oldu. Son iki yıl içerisinde 4'ten fazla seçim yapıldı ve hala bir sonuca bağlanmadı. Bu ırkçı hükümeti destekleyen sözde insani Avrupalı Yahudiler bir yandan Filistin’de demokrasi aramaları oynarken diğer yandan masum erkek, kadın ve çocukların ölümlerine, hastanelerin bombalanmasına göz yumuyorlar” diye konuştu.

“ARAP ÜLKELERİ FİLİSTİN HALKINA İHANET ETTİLER”

Birleşmiş Milletlerden Avrupa Birliğine birçok uluslararası örgütün Filistinlileri savunması gerektiğini belirten Qureshi Ramazan ayındaki saldırıların ilk olmadığını söyledi, tüm Müslümanları bu zulme dur demeye çağıran Qureshi, “Bu sorun sadece Filistin’in sorunu değil bu sorun tüm dünyadaki Müslümanların da sorunu. Bu sadece spesifik olarak Filistinlilere yapılmıyor. Bu durum, İsrail ile anlaşma yapan Arap ülkeleri için ders niteliğindedir, yaptıklarından utanmalılar. Çünkü onlar Filistin halkına ihanet ettiler” dedi. Qureshi sessiz kalmak ve kınama yayınmakla bir yere gelinmediğini söyleyerek, “Uluslararası güçler, Filistin’i korumalılar ve halkın güvenliğinden emin sağlamalılar. Ulusal komiteler öne çıkıp Mescid-i Aksa’yı ve camiyi koruyarak Filistinlilerin güvenliğini sağlamalıdır. Çünkü dini açıdan burası 1,5 milyar Müslüman için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Mehmet Serkan Şafak/BBN Türk

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.