Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Çalışma Grupları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında geçtiğimiz hafta İstanbul’da ilki gerçekleştirilen “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nın ikincisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Başkanlığında Gaziantep’te yapıldı.
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Çalışma Grupları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında geçtiğimiz hafta İstanbul’da ilki gerçekleştirilen “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nın ikincisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Başkanlığında Gaziantep’te yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında geçtiğimiz hafta İstanbul’da ilki gerçekleştirilen “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nın ikincisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Başkanlığında Gaziantep’te yapıldı. Bakan Kurum, gerçekleştirilen toplantı sonrasında 13 farklı bilim kurulu oluşturduklarının önemine vurgu yaparak, her bir kurulu oluşturulurken, afet yönetim sürecini bir bütün olarak ele almaya gayret ettiklerini, kurulların görev alanlarını, risk yönetimi ve kriz yönetimi aşamalarını dikkate alarak belirlediklerini açıkladı.

“BU TOPLANTI ÜLKEMİZ ADINA ÇOK KIYMETLİ”

Bu deprem değil bundan sonra ülkede oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Kurum, “Burada yapılması gereken düzenlemeler, yönetmelikler yeni kanun hazırlıkları dâhil, tüm hazırlıkları burada bilim insanlarımızın kendi alanında yetkin uzman kardeşlerimizin fikirleri doğrultusunda yapalım istiyoruz. Bu toplantı bizim için de ülkemiz adına da çok kıymetli. 32 gündür tüm deprem bölgelerinde, afet alanlarında vatandaşımız, devletimiz el ele depremzede kardeşlerimizin yardımına koşmaktadır ve inşallah işi sonuna kadar da aynı anlayışla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum, şehirleri afetlere karşı dirençli hale getirecek 13 kurulun, Destek Hizmetleri ve Sosyal Politikalar, Deprem ve Yer Bilimleri, Hasar Tespit, Enkaz ve Atık Yönetimi, Şehirleri İnşa ve İhya, Kentsel ve Kırsal Dönüşüm, Mekânsal Planlama, Yeni Yapı Teknolojileri, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Akıllı Şehirler, İklim Dostu Yeşil Dönüşüm, Kentsel ve Kırsal Altyapı, Tarihi ve Kültürel Miras, Kriz Yönetimi ve İletişim isimleriyle kurulduğunu açıkladı.
Bakan Kurum, oluşturulan 13 kurulda jeolojiden jeofiziğe, şehir bölge planlamadan inşaat mühendisliğine, mimarlıktan tarihe, hukuktan sosyolojiye, iktisattan afet yönetimine kadar birçok alanda bilim insanlarının ve yetkili kurumların yer aldığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.