Twitter, kafasına göre takılıyor

Twitter’in yeni sahibi Musk, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” diyor ancak Twitter halen değiştirmediği kısıtlayıcı politika ile kullanıcıların tepkisi çekiyor
Twitter, kafasına göre takılıyor

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’un 44 milyar dolara satın aldığı mikroblog sitesi Twitter, denetimden uzak ve kafasına göre kurallar uygulayarak kullanıcıları çileden çıkartıyor. Dünya liderlerinin, sanatçıların, siyasetçilerin, sporcuların ve bilim insanlarının sıklıkla kullandığı bir platformda atılan bir mesaj, paylaşılan bir haber ya da çok kişiyi arka arkaya takip etmek gibi nedenler hesabın askıya alınması ya da hesap sınırlandırılması için yeterli oluyor.

HESAPLAR SEBEPSİZ YERE ASKIYA ALINDI

Özellikle bazı hesapların sebepsiz bir şekilde askıya alınmasına tepki gösteren kullanıcılar, “Hiçbir şekilde uyarı yapılmadan hesaplar askıya alınıyor. Binlerce takipçisi ve mesajları bulunan arşiv niteliğinde ciddi kayıtlara sahip hesapların askıya alınmasıyla birlikte yıllarca verdiğimiz emekler heba oluyor. Twitter’in bu saçma uygulamadan acilen vazgeçmesi gerekiyor” ifadelerini kullanıyor.

Twitter, kafasına göre takılıyor

MAİLLERE GERİ DÖNÜŞ YAPILMIYOR

Twitter ile ilgili en fazla şikayet konularından birisi de halkla ilişkiler konusunda. Kullanıcılar yaşanan problemlerle ilgili atılan maillere cevap verilmemesinden yakınırken, “Çözülemeyen durumlarda çoğunlukla attığımız maillere dönüş olmuyor. Hesap askıya alınıyor, neden askıya alındığına dair bir bilgi yok. Bot hesaplarla uğraşmak yerine gerçek kişilerin hesaplarına erişim engeli getiren Twitter acilen politikalarını gözden geçirmesi gerekiyor” şikayetinde bulunuyorlar.

GÖZLER YENİ YÖNETİMDE

Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” diyerek, Twitter’ın var olan potansiyelini ortaya koymak için çalışacağını beyan etmişti. Şimdi yeni dönemde Twitter’in özgürlükleri kısıtlayıcı politikalarını sürdürüp sürdürmeyeceğine çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.