Unutma, Unutturma

FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti.
Unutma, Unutturma

Devletin tüm kılcal damarlarına sinsice sızan FETÖ’nün 15 Temmuz akşamı silahlarını millete doğrultmasının üzerinden 5 yıl geçti. Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu sinsi emelleri uğruna 251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün hain planı milletin dirayeti ve destansı mücadelesiyle bozguna uğratıldı.

MEVLİT OKUNACAK

Türkiye, hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için bugün yine demokrasi nöbetinde buluşuyor. Konya’daki anma törenleri şehitlik ziyareti ile başlayacak ardından Sultan Selim Camii’nde mevlit okutulacak. Program bayraklı bisiklet turu ve 15 Temmuz konulu gösterilerle devam edecek.

Unutma, Unutturma

ANMA PROGRAMI

Saat 20.00’de ise Mevlana Meydanı’nda anma etkinlikleri başlayacak. İhsan Genç’in şiir dinletisi, Arslanbek Sultanbekov ve Orhan Hakalmaz konserleri ve Bekir Develi söyleşisinin de yer aldığı programda sinevizyon gösterileri ile Türk Tasavvuf Müziği konseri ve kahramanlık türküleri dinletisi de ilgiyle takip edilecek.

Unutma, Unutturma

DEMOKRASİ NÖBETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millete sesleniş konuşmasının ekranlardan takip edileceği program kapsamında saatler 00.13’ü gösterirken tüm camilerden selâ okunacak. Kur’an tilaveti ve duanın ardından gece yarısı ise pandemi nedeniyle 4 ayrı grup halinde planlanan Demokrasi Nöbeti başlayacak. Program sabah namazı ile tamamlanacak.

 ULAŞIM ÜCRETSİZ

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu sene de meydanlara ulaşımda güçlük yaşanmaması için  “ücretsiz ulaşım” imkanı sağladı. Açıklamada, “Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçları, 15 Temmuz Perşembe günü saat 18.00 ile 16 Temmuz Cuma günü saat 06.00 arası ücretsiz hizmet verecektir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.