Zamlara rağmen en ucuzu Konya!

Konya’da ekim ayıyla birlikte su zamlarına yenisi eklendi ve 1 metreküp su yaklaşık 10 TL oldu. Buna rağmen Konya, büyükşehirler arasında vatandaşa en ucuz su veren illerden birisi olma özelliğini koruyor
Zamlara rağmen en ucuzu Konya!

SUYA ENFLASYON ZAMMI
Konya’da suya zam geldi. Üç ayda bir enflasyon farklarını faturalara zam olarak yansıtma yönünde meclis kararı alan Konya Büyükşehir Belediyesinin bu uygulaması çerçevesinde suya yüzde 9 oranında zam uygulaması yapılırken meskenlerdeki suyun metreküpü 8 lira 84 kuruşa yükseldi. KDV ve diğer girdiler de eklendiğinde suyun metreküp miktarı yaklaşık 10 TL oldu.
UCUZ VE KALİTELİ SU
Yeni zamlara rağmen Konya, suda en ucuz şehirlerden birisi olmaya devam ediyor. Toplam 42 bin kilometrekare alanda sorunsuz su ve kanalizasyon hizmeti sunan Konya Büyükşehir Belediyesi, tüm evlere memba kalitesinde sağlıklı ve içilebilir su hizmeti sunuluyor. Ucuz ve kaliteli su politikasıyla Konya, diğer illere örnek olmaya devam ediyor.

konyaaa-006.jpg
BÜYÜKŞEHİRLERDE SU FİYATI
Halihazırda Konya’da metreküp fiyatı 8 lira 84 kuruşa yükselen su fiyatı; KDV hariç Erzurum’da 8 lira 88 kuruş, Adana’da 9 lira 44 kuruş, İstanbul’da 11 lira 69 kuruş, Ankara’da 13 lira 38 kuruş, Antalya’da 14 lira 38 kuruş, Tekirdağ’da 17 lira 25 kuruş ve İzmir’de 17 lira 64 kuruştan faturalandırılıyor. Eskişehir (7,93 TL) Trabzon (8,57 TL) ve Muğla (8,82 TL) kıl payı rakamlarla Konya’dan daha ucuz su veren Büyükşehirler arasında yer alıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.