Zeydan: Kardeşimin o sözünden sonra 5 yıldır ziyaretine gitmedim

Talat Atilla ve Tamer Korkmaz’ın sunduğu Perde Arkası’na katılan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Rüstem Zeydan, kardeşinin söylediği ‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ cümlesinden dolayı 5 yıldır ziyaretine gitmediğini söyledi.
Zeydan: Kardeşimin o sözünden sonra 5 yıldır ziyaretine gitmedim

“PKK sizi tükürüğünde boğar” sözleriyle bilinen Abdullah Zeydan’ın ağabeyi CHP Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Rüstem Zeydan, BBN Türk’te katıldığı ‘Perde Arkası’nda gündeme damga vuran açıklamalarda bulundu. Zeydan, ailesinin köklü ve değerlerine önem verdiğini dile getirerek, “Kardeşim o cümleleri söylediğinde 9 şiddetinde deprem geçirdim. 5 yıldır cezaevinde ve ben ziyaretine gitmedim. Gidemedim çünkü bunu kendime yakıştıramadım. Ailemize yakışmayan bir sözdü. Bu cümle bizi çok rencide etti. Gidemedim. Ayaklarım beni götürmedi. Takdiri de milletimize bırakıyorum.” dedi.

OLAY

"PKK sizi tükürüğünde boğar" sözleriyle bilinen dönemin HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, 'terör örgütüne yardım etme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarından 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. TBMM'de anayasa eklenen bir madde sonucu geriye dönük dosyalarla ilgili olarak dokunulmazlıkları kaldırılan HDP milletvekilleri ile beraber 4 Kasım 2016 da göz altına alınıp aynı gün tutuklanarak Edirne F tipi kapalı cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.