Ankara tava
Kuşbaşı doğranmış eti tavaya alın ve ocağı yüksek ateşte açın. Etin rengi dönüp suyunu salınca ocağı iyice kısın. Suyunu çekince sıvı yağ ekleyin ve ara ara karıştırarak kavurun. Doğradığınız soğanı, sarımsağı ve biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından salçayı ve baharatları ekleyip, karıştırın. Son olarak domatesi ekleyin ve tavayı kapatıp pişmeye bırakın. Diğer bir tarafta ayrı bir tavada şehriyeleri kavurun. Rengi dönünce etin üzerine ekleyin ama karıştırmayın. Daha sonra suyu da ilave edip altını iyice kısın. Kapağını da kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu çekince yaklaşık 10 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
300 gram kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
Karabiber
Kimyon
Tuz
Salça
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.