Günün tarifi: Pekmezli tavuk

Günün tarifi: Pekmezli tavuk

Günün tarifi: Pekmezli tavuk

Öncelikle erik suyunu hazırlayın. Bunun için kuru erikleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Ocağa oturtup kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekene dek pişirin. Kenara alıp soğutun. Tavuğun üzerinde kalan ince tüyleri yanan ocakta tütsüleyin. Daha sonra yıkayıp kurulayın ve parçalara ayırıp geniş bir kaba alın. Üzerine erik suyu, pekmez, limon suyu, sirke, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Bu şekilde buzdolabında 3-4 saat bekletin. Döküm tavayı tereyağı ile yağlayıp, tavuk parçalarını önlü arkalı kızartın ve servis yapın.

MALZEMELER

-Yarım su bardağı üzüm pekmezi

-1 adet bütün tavuk

-2 çorba kaşığı kuru erik suyu

-1 adet limonun suyu, 10 diş sarımsak

-1 çorba kaşığı elma sirkesi

-Tuz, karabiber, pulbiber

-5-6 adet kuru erik, 1 su bardağı su

-Kızartmak için tereyağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.