AK Parti Konya 1. Sıra Adayı: Tahir Akyürek

AK Parti Konya 1. Sıra Adayı: Tahir Akyürek
Tam 14 yıl kesintisiz belediye başkanlığından sonra 27. Dönem Konya Milletvekili olarak TBMM’ye giren Tahir Akyürek bu kez Konya’nın birinci sıra milletvekili adayı oldu

AK Parti 27. Dönem Konya Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek siyasi kariyerindeki basamakları tek tek çıkmaya devam ediyor. Tam 14 yıl kesintisiz belediye başkanlığından sonra 27. Dönem Konya Milletvekili olarak TBMM’ye giren Tahir Akyürek bu kez Konya’nın birinci sıra milletvekili adayı oldu. Geçmişte sivil toplum ve özellikle yerel yönetimler alanında pek çok birlik ve kuruluşun başkanlık, eş başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüten Akyürek, TBMM’de komisyon başkanlığı görevini ifa etti. Erdoğan’ın en çok güvendiği isimler arasındaki Akyürek yeni dönemde Konya siyasetinin belirleyicisi olacak.

img-014614-3818f7-93a847-db3fe3-598695-5c3a39.jpg

TAHİR AKYÜREK KİMDİR?

1958 Derebucak doğumlu olan Tahir Akyürek, Karaman Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. BAĞ-KUR Konya İl Müdürlüğü’nde avukatlık, Konya Ticaret Odasında genel sekreterlik görevlerinde bulundu. Fazilet ve Saadet Partilerinin İl Başkanlıklarını da yapan Akyürek, 2004-2018 tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı, (UCLG) Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Türkiye Ulusal Heyeti Üyeliği, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (Organization of Islamic Capitals and Cities - OICC) Yönetim Kurulu Üyeliği, Uluslararası Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities - LHC) Yönetim Kurulu Üyeliği, İpekyolu Şehirleri Birliği Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı, Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundu. Akyürek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum