Beklenen an geldi. Konya Kitap Günleri başladı

Beklenen an geldi. Konya Kitap Günleri başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Konya Kitap Günleri, "Özgürlük İçin Oku" başlığı altında Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve kitapseverlere her yıl büyük bir heyecan sunan Konya Kitap Günleri bu yıl "Özgürlük İçin Oku" temasıyla Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, etkinliğin 27 Ekim’e kadar devam edeceğini belirterek, tüm edebiyat tutkunlarını bu kitap şölenine davet etti.

Başkan Altay, Konya’nın kültür ve sanat açısından Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu vurgularken, Kitap Günleri'nin sadece bir kitap etkinliği değil, aynı zamanda şehrin kültürel belleğini güçlendiren önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.

ozgurluk-icin-oku-konya-kitap-gunleri.jpg

Bu yılki tema, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla "Filistin, Kudüs ve Gazze" olarak belirlendi. Etkinlik boyunca 1 milyondan fazla kitap, 250 yazar ve 250 yayınevi kitapseverlerle buluşacak. Ziyaretçiler, imza günleri, yazar buluşmaları, söyleşiler ve çocuk etkinliklerinin de yer aldığı zengin bir programla karşılaşacaklar.

Kitap Günleri’nin açılışında Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Kemal Sayar, Süleyman Ragıp Yazıcılar ve daha birçok önemli isim okurlarıyla buluştu. Etkinlik, 27 Ekim’e kadar Selçuklu Kongre Merkezi’nde 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

konya-kitap-gunleri-ozgurluk-icin-oku.jpg

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.