Bittiğinde Konya'nın ulaşıma nefes aldıracak proje hızla sürüyor

Konya’da toplu taşımanın can damarı olacak ve şehir içindeki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak banliyö projesinde geri sayım devam ediyor. Proje kapsamında Demiryolu Caddesi kısmında çalışmalar hızlandı
Bittiğinde Konya'nın ulaşıma nefes aldıracak proje hızla sürüyor

Organize sanayiler başta olmak üzere şehir içi toplu taşıma için büyük önem taşıyan KonyaRay Banliyö çalışmasında yapım çalışmaları devam ediyor. Demiryolu Caddesi kısmında çalışmalarını sürdüren ekipler projeyi zamanında tamamlamak adına yoğun bir mesai harcıyor. KonyaRay ile sanayi bölgelerine ulaşım kolaylaşacak ve servis taşımacılığı önemli ölçüde azalacak.

img-20240806-wa0014.jpg

YOLCULUK 30 DAKİKA AZALACAK

KONYARAY Banliyö Hattı Projesi'nin temel hedefi, kara yolu ile bir saat süren yolculukları 30 dakikaya düşürerek, Konya şehir içi ve çevresindeki ulaşımı daha hızlı, etkin ve konforlu hale getirmek olarak belirlendi. Proje, aynı zamanda sanayi bölgeleri ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı optimize ederek işçi taşımacılığına önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor,

2 ETAPLI PROJE OLACAK

İlk etap; Konya Garı ve Havaalanı'nı birbirine bağlayacak 17,4 kilometrelik bir hat oluşturacak. Bu etap, günlük ulaşım sürelerini önemli ölçüde azaltıp şehir merkezi ile ulaşım noktaları arasındaki bağlantıyı güçlendirecek. Projenin ikinci etabı ise Yaylapınar ile Organize Sanayi Bölgesi'ni birbirine bağlayacak ek 8,6 kilometrelik bir hat ekleyerek toplam hat uzunluğunu 26 kilometreye çıkaracak.

İLK ETAP BU YIL HİZMETTE

Günlük 90 bin yolcuya hizmet vererek, Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerindeki sanayi bölgeleri ile organize sanayi bölgeleri arasında kesintisiz ve konforlu bir ulaşım sağlayacak KonyaRay projesi ile özellikle sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik yoğunluğu azaltılacak ve şehir içi ulaşımı daha etkin ve sürdürülebilir hale gelecek. Birinci etabın bu yıl içinde hizmete alınması planlanıyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum