Konya Büyükşehir vatandaşları heyelan konusunda uyardı

Konya Büyükşehir vatandaşları heyelan konusunda uyardı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, (AKOM) vatandaşları yağmurlar sonrasında daha sık görülen heyelanlar hususunda uyardı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sosyal medya hesabı X üzerinden yoğun yağışların ardından meydana gelen heyelanlar konusunda vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Özellikle, yağışların ardından zemin yapısının zayıfladığı ve toprak doygunluğunun arttığı yerlerde heyelan riskinin daha yüksek olduğu belirtildi.

AKOM'dan yapılan bilgilendirme paylaşımı; riskli bölgelerde yapılaşma, toprak kayması belirtileri ve tahliye planı konularında 3 ana başlık altında aktarıldı.

Şu ifadelere yer verildi:

Riskli Bölgelerde Yapılaşma Yokuşlu ve eğimli alanlarda yapılaşma risklidir. Bu tür bölgelerde ev yapmayı veya yapı onarımını uzman kontrolünde gerçekleştirin.

Toprak Kayması Belirtileri Eğer bölgede toprakta çatlaklar veya su sızıntıları gözlemlerseniz, hemen yetkililere bildirin ve uzaklaşın.

Tahliye Planı Heyelan riski taşıyan bölgelerde yaşıyorsanız, güvenli bir tahliye planı oluşturun ve gerekli malzemeleri hazır tutun.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.