Konya, Dilber'e rest çekti! Batakhaneler kurutulacak

Konya’nın “huzur kenti” özelliğine gölge düşüren ve kaçak alkol satışından silahlı çatışmaya kadar birçok suçun işlendiği eğlence merkezlerinin önemli bir kısmı kapatılsa da halen faal işletmeler var
Konya, Dilber'e rest çekti! Batakhaneler kurutulacak

Konyalılar gece kulübü ve halk arasında “pavyon” diye tabir edilen eğlence merkezlerine yönelik geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük ses getiren operasyonun devamını bekliyor.

EĞLENCE MERKEZLERİ YIKILMIŞTI
Konya’nın kanayan yaralarından birisi olan otogar civarındaki (Horozluhan Mahallesi) gece kulübü ve eğlence merkezleri yıkıldı ancak il merkezindeki farklı noktalarda farklı isimlerle faaliyet gösteren batakhanelerin kökü kazanmış değil! Çoğu paravan şekilde dernekleşme suretiyle yasal şartları da yerine getirmeksizin faaliyet gösteren bu merkezlerin daha etkin denetime tabi tutulmasını isteyen vatandaşlar, yasal şartlara haiz olmadan denetimden uzak, vergi kaybına yol açan biçimde ve hemen hemen her gün çeşitli kriminal olaylarla gündeme gelen bu merkezlerin de faaliyetlerinin durdurulmasını talep ediyor.

whatsapp-image-2023-08-08-at-10-38-45.jpg

VATANDAŞLAR SERT TUTUM BEKLİYOR
Konya’nın “huzur şehri” sloganını da hedef alıp ahlaki çöküntüye ve aile içi huzursuzluklara da yol açan bu mekanların adeta suç yuvasına döndüğünü söyleyen vatandaşlar, “Şehri yönetenler ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün bu noktada daha sert bir tutum izlemesini bekliyoruz. Bu mekanlar daha ciddi denetlenmesi halinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretine uygun ortamların olduğu, yasa dışı ruhsatsız silah taşıma ve kullanımları da dahi tespit edilebilecektir” dedi.
İşletme görünümlü yerlerde yaş sınırına da dikkat edilmeksizin izinsiz konsomatris hizmeti verildiği, kaçak alkol satışı yapıldığı ve kişilerin güvenliğinin tamamen göz ardı edildiği iddia ediliyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum