Konya doğumlu ünlü senarist vefatıyla sevenlerini üzdü

Sanat camiası bir değerini daha kaybetti. Konya doğumlu yönetmen, senarist Tomris Giritlioğlu 67 yaşında kansere yenik düşerek vefat etti.
Konya doğumlu ünlü senarist vefatıyla sevenlerini üzdü

1957 yılında hakim babasının görev yeri Konya Kadınhanı’nda doğan Giritlioğlu, Hataylı bir ailenin çocuğuydu. Çocukluğunun ilk yılları Adana'da geçti. İlkokul 3. sınıftan sonra eğitimine TED Ankara Koleji'nde devam etti. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı.
Üniversite yıllarında “sıkı bir devrimci” olarak tanınan Giritlioğlu, yönetmen olmaya karar verdi. Mezuniyetinin ardından TRT'de çevirmen olarak çalıştı. TRT'de Çocuk Programları ve Eğitim Kültür Bölümleri'nde asistanlık yaptıktan sonra Belgesel Programlar Müdürlüğü'ne geçti. "Tabletten Belgesele" ve "Beyoğlu" adlı iki belgesel film çekti. 1988'de TRT'nin Drama Bölümü'ne geçti ve 1989'da ilk filmi "Kantodan Tangoya"yı çekti. İlk uzun metrajlı filmi "Suyun Öte Yanı"nı 1991'de çekti. Film, 11. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü ve En İyi Yönetmen Ödülü'ne, 4. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi İkinci Film ödülüne değer görüldü.
"Kurşun Yarası", "Çemberimde Gül Oya", "Ihlamurlar Altında", "Hatırla Sevgili", "Karayılan”, "Asi", "Gönülçelen", "Kasaba", "Bu Kalp Seni Unutur mu?" ve "Her Şeye Rağmen" gibi yapımlarda yapımcı veya proje tasarımcısı olarak görev alan Tomris Giritlioğlu’nun vefatı sevenlerini derinden üzdü.
Oyuncu Cansel Elçin, acı haberin ardından sosyal medya hesabında veda mesajı yayımladı.
Tuba Büyüküstün, keşfedilmesinde büyük rol oynayan Tomris Giritlioğlu'nun fotoğrafını, "23 Eylül 2024 Pazartesi..." notuyla paylaştı.
Ayşegül Aldinç ise Tomris Giritlioğlu'nun vefatı sonrası "Ah! Tomris de gitmiş..." mesajı ile üzüntüsünü dile getirdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.