Konya etliekmeği sahipsiz değil. 1 Ocak itibari ile denetimler başlıyor
Konya'da etliekmek denetimleri başlıyor. Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, "Etliekmek marka tescili Konya Lokantacılar Odasına aittir. Konya dışındaki tartışmalar yersiz Konya etliekmeği sahipsiz değildir" dedi.
1 OCAK'TA KONYA'DA ETLİEKMEK DENETİMİ BAŞLIYOR
Başkan Karamercan, "Bazı restoranlarda Etliekmeğin gramaj ve içeriğinde değişiklik yapıldığı tağşiş yapıldığı görülmektedir. 1 Ocak itibariyle denetimler başlayacak. Vatandaşlarımızı bu noktada dikkatli olmaya davet ediyoruz. İşçi, kira, stopaj gibi giderler ortada. Bir dönercinin kirası 50-60 bin lira oldu. 1 Ocak itibariyle dava açacağız. Eksik gramaj ve hileli ürün satanları tek tek tespit ettik. Büyük restoran kiraları 200 bin. Yeme içme sektöründe maliyetler çok yüksek. Ucuz etin suyu kara olur. Lokantaya gidin önce lavaboya bakın, lavabo temizse o işyeri hijyen" ifadelerine yer verdi.
MERCİMEK ÇORBASI 60 LİRA, ETLİEKMEK NASIL 60 LİRA OLUR?
Başkan Karamercan, etliekmeğin marka tescili ve coğrafi işaret belgesi 2012'de alındığı belirterek, "Etliekmek Konya'nındır. Standartları belli 180 gr hamur, 100 gr et, 150 gr kadar iç olacak. 55-60 liralık fiyatlara etliekmeği satanların menüsünde neden bıçakarası yok? Neden sade kekikli yok? Çünkü onlarda hile yapamazsınız. Mercimek çorbasının 60 lira olduğu yerde etliekmek nasıl 60 olur? Devletten destek gelirse vergi ve stopaj desteği olur, kira ve diğer girdiler çok değişmezse etliekmekte özellikle hamur (15 TL) fiyatları ramazan ayı sonuna kadar değişmez" şeklinde görüş belirtti.
Kaynak:Mustafa KAYA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.